Ajánlott videó...Ahogy történt (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9948557 alkalommal 6748377 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Újpesten járt az izraeli nagykövet


Ilan Mor, az Izraeli Állam magyarországi nagykövete Újpesten tett látogatást május 14-én. A diplomatát Wintermantel Zsolt polgármester és dr. Tahon Róbert jegyző fogadta a városházán.Címkék:
Wintermantel Zsolt

Ilan Mort az épületben ismertették meg Újpest múltjával és jelenével. A nagykövet az elért kulturális, tudományos, ipari és sportsikereket hallva meghívta Újpest polgármesterét Izraelbe, Wintermantel Zsolt pedig, az Újpest FC szurkolójaként, a lila-fehér csapat egyik meccsére invitálta a futballkedvelő diplomatát. Ezt követően együtt koszorúzták meg a Mártírok utcai holokauszt-emléktáblát. 

A közös főhajtás után Ilan Mor és vendéglátói megtekintették az Újpesti Helytörténeti Gyűjteményt, majd meglátogatták az Újpesti Zsinagógát. Itt Szerdócz Ervin rabbi fogadta a nagykövetet, aki előbb megnézte a templomot és környékét, majd koszorút helyezett el a zsinagóga melletti Mártírok Falánál, amely a holokauszt újpesti áldozatainak állít emléket. 

A program zárásaként Ilan Mor diákoknak tartott előadást a Károlyi István 12. Évfolyamos Gimnáziumban.

Ismerkedés a nagymúltú Újpesttel

„Budapesten dolgozó nagykövetként szerintem elsősorban nem az a dolgom, hogy az irodámban üljek, hanem inkább az, hogy megismerjem ennek a gyönyörű városnak a részeit, és az itt élő embereket. Nem beszélve arról, hogy a zsidóság múltja és jelene is szorosan kötődik Magyarországhoz és a fővárosához. Nagyon örülök, hogy közelebbről megismerhetek egy ilyen nagy múltú helyet, mint Újpest.” – mondta többek között az Újpesti Napló e heti lapszámában megjelenő exkluzív interjúban Ilan Mor nagykövet.
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye