Ajánlott videóKörkép -4- (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9948958 alkalommal 6748696 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Válaszok a felújításról


Régóta húzódik az Újpesti Napló hasábjain is többször tárgyalt Görgey út felújítása, amely a legutóbbi képviselő-testületi ülésen került ismét szóba. Wintermantel Zsolt a testületnek adott válaszaiban emlékeztetett: a felújítás tényleges megvalósulása a közelmúlt eredményes újpesti várospolitikájának érdeme, mivel 2010 előtt még csak tervek sem voltak erre vonatkozóan.Címkék:
Wintermantel Zsolt

A polgármester részletesen válaszolt a képviselő-testületi ülésen elhangzott kérdésekre. Azzal kapcsolatban, hogy a felújítás miért nem fejeződött be már 2012 végén, Wintermantel Zsolt leszögezte: Újpest és a főváros jelenlegi vezetése is úgy vette át az irányítást 2010-ben, hogy még csak tervek sem születtek a Görgey út rekonstrukciójára vonatkozóan. Hozzátette: 2011-ben, látván az állapot tarthatatlanságát, elkészítették a Görgey út szabályozási tervét, a főváros költségvetésében pedig csak ezt követően lehetett fedezetet biztosítani a munkálatokra. Emlékeztetett, amellett, hogy a kérdéses szakasz Budapest három legrosszabb állapotú útjának egyike, Nagy István alpolgármester és ő voltak azok, akik fővárosi képviselőként mindent megtettek annak érdekében, hogy a 2010-ig regnáló előző (baloldali) városvezetés által még csak meg sem tervezett munkálatok megkezdődhessenek.

Mint ismert, az úttest, a járda és a villamospálya felújítására egyaránt szükség van, és ezzel párhuzamosan közműcserére is sor kerül. Wintermantel Zsolt hangsúlyozta, a nagyszabású munka megtervezése majdnem egy évet vesz igénybe, a kivitelezés várhatóan jövő tavasszal kezdődik meg, idén a tervezési szakasz zajlik, amelyre a 2013-as költségvetésben százmillió forintot különített el a főváros, jövőre pedig 1,9 milliárd forintot biztosítottak a kivitelezésre.

– Idén október–novemberre várhatók azok a kiviteli tervek, amelyek alapján a nemzetközi eljárásrend szerint a főváros lebonyolíthatja a közbeszerzést – tette hozzá a tényleges határidőkkel kapcsolatban a polgármester.

Gondolatait azzal zárta, hogy a rendszerváltozás óta ez a városvezetés tette a legtöbbet azért, hogy a rekonstrukció egyáltalán megvalósulhasson.

Ahogyan az Újpesti Napló hasábjain a polgármestert idézve megírtuk: maga a felújítás egy jól megtervezett folyamat, azonban a beruházás megtervezése és kivitelezése feszített tempóban kell megvalósuljon, mivel a főváros előző szocialista–szabaddemokrata-vezetése még csak terveket sem készíttetett erre vonatkozóan.

M. Orbán András
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye