Ajánlott videóÚjpesti sport -1- (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9948720 alkalommal 6748493 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Tóth András meghatódott a polgármester ajándékától


Az elmúlt héten az Újpesti Dózsa egykori labdarúgói, Újpest díszpolgára, Várhidi Pál és Göröcs János, valamint az Újpestért díjas Tóth András ajándékot kapott Wintermantel Zsolttól. A polgármester néhány soros levelet is mellékelt a díszes sálhoz.Címkék:
Wintermantel Zsolt

„A sport szeretete és a sport nagyjainak tisztelete gyerekkorom óta végigkíséri az életemet. Erre tanítottak szüleim, és ezt a tanítást adom tovább gyermekeimnek. Polgármesterként is minden igyekezetemmel azon vagyok, hogy Újpest korábbi sport- és az élet számos más területén szerzett sikerei példaképpen álljanak előttünk. Újpest Önkormányzata által is elismert sportolóként fogadja szeretettel az UTE kiválóságainak tiszteletére készített szurkolói sálat” – írta az újpesti sportlegendáknak Wintermantel Zsolt.

– Amikor az Újpestért díjat kaptam, elgondolkodtam azon, miért is ítélték nekem oda – mondta Tóth András, az Újpesti Dózsa örökös bajnoka. – Eszembe jutottak a lila-fehérben vívott fantasztikus mérkőzések, a bajnoki címek, a góljaim. Nagyon jólesett, hogy mások sem felejtették el azokat a szép éveket. Most, amikor megkaptam -a polgármester ajándékát, és elolvastam a levelét, nem tagadom, meghatódtam. Örülök, hogy – ha lehet ilyet mondanom –, Újpesten szerencsére tisztelik és nem feledik az értékeket.

– Újpesten születtél, itt jártál iskolába, itt futballoztál, és itt élsz. Mit jelent neked Újpest? – Mindent. Egyszerűen nem tudok nélküle élni. Komolyan mondom, amikor hosszabb túrára utaztunk, én már egy hét elteltével haza akartam jönni, mert hiányzott a város. A piac, a Városháza, a stadion és persze a kisfröccsök a haverokkal. Engem minden ide kötött és ide köt.

– Olyannyira, hogy ma is a Szusza Ferenc Stadion a második otthonod. – Igen, létesítményvezető vagyok, de én csak házmesternek nevezném a foglalkozásomat. A Megyeri úti stadion nemcsak a labdarúgók otthona, hiszen itt laknak a cselgáncsozók, a birkózók, az ökölvívók és a hokisok is. Van munka bőven, de a kis csapatom lelkiismeretes munkát végez, megpróbálunk mindenkit kiszolgálni. – Miért nem a labdarúgással foglalkozol?

– Tudom, nem lett volna jó edző belőlem. Nekem a szervezés, a háttérmunka az igazi. Jól is éreztem magam, amikor technikai vezetőként dolgozhattam a lila-fehéreknél.

– Mégis elváltak az útjaitok…

– Ez egy hosszú történet. Maradjunk annyiban, békében elváltunk egymástól. De nem szakítottam a klubbal, hiszen maradtam házon belül. Igaz, nem is tudnék sehol máshol dolgozni.

– Közelről látod a csapat regnálását. Szerinted mikor lesz ismét meghatározó a magyar futballban az Újpest FC?

– Kívülről könnyű volna beleszólni a munkába, ezért nem is teszem. De azt elmondom, hogy nem ártana körülnézni a saját házunk táján, és saját nevelésű, Újpesthez kötődő labdarúgókat építeni be a csapatba. A külföldi zsoldosok persze teszik a dolgukat, de ők nem igazán érzik azt, milyen újpestinek lenni, és Újpestért futballozni.

Gergely Gábor
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye