Szavazás
Tavaly decemberben építőipari nívódíjat kapott a Halassy Olivér Városi uszoda. Ön járt már benne?
Igen, már kipróbáltam.
Rendszeresen látogatom.
Nem, de tervezem.
Nem, mert nem szeretek úszni.

Ajánlott videóÚjra Zene de Nap

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpesti Cseriti

Helytörténeti Értesítő


Újpesti Helytörténeti Értesítő

Az összes Helytörténei Értesítő...

KapcsolatokAz oldalt 5323189 alkalommal 3432699 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Augusztus utolsó hétvégéjén:

Újpesti Városnapok


Augusztus 28-30. között immár tizenhetedik alkalommal rendezi meg Újpest Önkormányzata a városnapokat. A színhely azonos az elmúlt évivel: a Tábor utcai nyári napközis tábor és a sportpálya területe fogadja be a rendezvény kulturális-, családi-, és sportprogramjait, míg a Városháza a díszpolgári és az Újpestért díjátadó ünnepség, az Újpest Galéria pedig ezúttal is a képzőművészeti tárlat színhelye lesz az újpesti születésű „zebegényi” Szőnyi István festményeinek bemutatásával.A Tábor utcai helyszínen augusztus 29-30-án,  szombaton és vasárnap zajlanak a különböző korosztály érdeklődésére számot tartó színpadi programok . A  gyermekeknek Alma, a Gigantó Cirkusz, a Görömbő  kompánia, a Ghymes, Szinovál Gyula színtársulata, a Harsányi Színitanoda, a Karinthy ÁMK művészeti körei kínálnak kellemes időtöltést. Kora délutántól estig a Megasztárok különböző sorozatainak sztárjai: Király Viktor, Pflum Orsi, Torres Dani, Caramell  lép színpadra. Fellép az Apostol együttes.

Idén először az újpestiek házi (állat) kedvencükkel – fajra és méretre való tekintet nélkül - is érkezhetnek, számukra bemutató nyújt majd lehetőséget a széleskörű ismertség megszerzésére.

Az Újpesti Egek Királynéja Főplébánia középkori zenét szólaltat meg Andrejszki Judit előadóművész és barátai közreműködésével. A Belsőváros Református Egyházközösség a templomudvarba várja a komolyzene barátai Erdélyi László zongoraművész koncertjére. A Zsinagógában a MÁV Szimfonikusok és a kántorok adnak koncertet.  Az Újpesti Közművelődési Kör ez alkalommal Lőwy Izsák tímárra, Újpest első bírójára emlékezik a Városháza Trombita téri homlokzatára kerülő emléktábla állításával. Újpest Önkormányzata az idei városnapok alkalmából jelenteti meg Iványi János Újpestért-díjas építőmérnök Volt egyszer egy város című könyvét.

A Városnapok valamennyi programja térítésmentesen látogatható. A részletes programkínálatot az Újpesti Napló augusztus 14-én megjelenő lapszámában tesszük közzé.

 

 
Józsa János :: 2009-08-08 10:59:03
Csak azt szeretném írni, hogy 29.-e az hivatalós munkanap.
Eddig is gyér volt az érdeklődés miota nem a Semsey Parkban van rendezve, most ez a szombati nap szerintem ovatósan fogalmazva is silány lessz.

Tisztelettel: J.J.

Farkas László :: 2009-08-17 19:03:49
A Fóti úton lakom, nem sokkal a Tábor utcától. Hozzánk is ide halladszik az egész napi müsor.nem bezsélve a forgalom növekedésről. Van néhány "őslakó" akiket ez zavar. Én is "őslakó" vagyok itt a Fóti úton, de elviselem ezt a "felfordulást" /eltudom képpzelni, hogy milyen lehetet a korábbi helyszinen a tiz emeletes házak kőzé beszoritott rendezvény az ott lakóknak/. Elviselem, mert az újpesti lakósok nagyrésze kulturált körülmények között és jól szórakozik. Régen az újpesti gyárak több hasonló rendezvényt is tartottak itt. Ma is több alkalmat kellene találni ilyen rendezvényekre! Arról pedig nem mi Újpestiek tehetünk, hogy a munkanap áthelyezés egybe esik a rendezvénnyel. Egy kifogásom mégis van; a részletes programnak legalább egy hónappal előbb az internetre és egyéb egyéb módon nyilvánoságra kellene kerülnie.

Zsóka :: 2009-08-23 20:26:21
Én nem találkoztam az Újpesti Napló augusztus 14-én megjelenő lapszámával, akik hozzám hasonló cipőben járnak, azoknak üzenem, hogy a Gyermek- és Ifjúsági Ház honlapján fenn van a program:
http://ugyih.hu/_html/act/index.htm

Gácsi Imréné :: 2009-08-24 14:48:34
Sajnos a munkanap miatt biztos kevesebb lesz az érdeklődés,átrakhaták volna egy másik hétvégére .Szeretném megtudnia a kisvonat pontos megállóhelyeit liletve a menetrendjét,mert tavaly sajnos nem tudtuk,hogy hol lehet felszállni a káposztásmegyeri lakótelepen . Köszönettel és Üdvözlettel Gácsi Imréné

Pethő Balázs :: 2009-08-29 09:18:07
Nemcsak az érdeklődés a szervezés is gyenge, sokan nem is tudnak róla, gagyi műsorok stb.

Pethő Balázs :: 2009-08-29 09:18:21
Nemcsak az érdeklődés a szervezés is gyenge, sokan nem is tudnak róla, gagyi műsorok stb.

Lina :: 2010-08-12 15:40:56
Itt lesz az Anti Fitness Club?

BP :: 2010-08-22 15:33:15
Lehetséges lenne, hogy a helyszín közelében lakók kapjanak valamilyen behajtási engedélyt? Eddig minden évben ordítoznom kellett a kevéssé értelmes önkéntes rendőrökkel, hogy engedjenek haza autóval. Kicsit unalmas és könnyen megelőzhető lenne az ilyen kellemetlenség. A benzinkút felől nem engedtek be bennünket, a másik irányból meg a kisvonat miatt nem tudtunk csak nagy nehézségek árán bejönni.

BP :: 2010-08-22 15:34:32
Lehetséges lenne, hogy a helyszín közelében lakók kapjanak valamilyen behajtási engedélyt? Eddig minden évben ordítoznom kellett a kevéssé értelmes önkéntes rendőrökkel, hogy engedjenek haza autóval. Kicsit unalmas és könnyen megelőzhető lenne az ilyen kellemetlenség. A benzinkút felől nem engedtek be bennünket, a másik irányból meg a kisvonat miatt nem tudtunk csak nagy nehézségek árán bejönni.


Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák


Kapcsolatok