Ajánlott videóHelyi érték -Természetbarát- (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9948731 alkalommal 6748499 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Különleges kiállítás

Hölgyek főszerepben


Immár harmadik alkalommal nyílt meg az Újpest Galériában az 55 nő 55 szín című országos kiállítás, amelyen hagyományosan női képzőművészek munkáit tekinthetik meg az érdeklődők. A mostani tárlat megnyitása március 8-ára,i nőnapra esett. A női alkotók kiállításának létrejötte Somos Zsuzsa újpesti képzőművész ötlete, aki szerette volna, ha az alkotótársai külön fórumon állíthatnák ki műveiket. Az Újpest Galériában tartott péntek esti megnyitón a szervezőket és a kiállítókat egy-egy szál virággal köszöntötte a fővédnökséget vállaló polgármester és két önkormányzati képviselő.Címkék:
Wintermantel Zsolt

– Ez a kiállítás attól különleges, hogy az ötvenöt kiállító művész mindegyike nő – hívta fel a figyelmet az Újpest Galériában helyet kapó tárlat megnyitásakor köszöntőjében Török Rita, az Újpesti Kulturális Központ igazgatója.

Hozzátette: Újpest már harmadszor ad helyet ennek a kiállításnak, ahol minden művet áthat a tehetség és az őszinteség.


A kiállítás fővédnöke, Wintermantel Zsolt a megnyitón azt mondta: van egy nap, amikor különösen figyelünk a nőkre, ha pedig ezen a napon nyitunk meg egy kiállítást, annak üzenetértéke van.

– A nők egészen a születésünktől kezdve végigkísérik a férfiak életét, életük során nagyobb terhet cipelnek a férfiaknál, emellett mégis marad idejük a művészetre – tette hozzá a polgármester, aki szerint ez a megnyitó arra is kiváló lehetőség, hogy jó hírét vigye Újpestnek. Gondolatait azzal zárta: nem véletlen, hogy az itteniek az „Újpest, ahol szeretünk élni” jelmondatot érezik szlogenként leginkább magukénak.

A március 21-ig látható tárlat ötlete az újpesti Somos Zsuzsa képzőművészé, aki egyben szervezője is volt a rendezvénynek, magát a kiállítást pedig Pilaszanovich Irén művészettörténész rendezte. A két hölgy, Török Ritával egyetemben, a polgármestertől vehetett át egy-egy szál virágot, a többi alkotót pedig Maros Gábor színművész-operaénekes előadása után Hladony Sándor és Ozsváth Kálmán képviselők köszöntötték virággal. 

M. Orbán András
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye