Ajánlott videóHelyi érték (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9948640 alkalommal 6748435 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Western csizma, cowboy kalap és linedance


Újpest ötödszörre adott otthont az Országos Linedance & Country Fesztiválnak, ezúttal a Tungsram Sportcsarnokban. A legnagyobb hazai country megmozduláson éjfélig több nagy koncert, tizenhat hazai és külföldi tánccsoport szórakoztatta a jelenlévőket. A fesztiválhoz jótékonysági akció is kapcsolódott, amellyel a Magyar Vöröskeresztet támogatják a szervezők.Címkék:
Wintermantel Zsolt
A különleges programot Újpest polgármestere nyitotta meg, de a résztvevők itt üdvözölhették Habsburg Györgyöt, a Magyar Vöröskereszt elnökét, valamint a fővédnököt, Bródy Jánost is.

Ötödik alkalommal gyűltek össze Újpesten a countryzene és -tánc hazai és külföldi rajongói. Az Országos Linedance & Country Fesztivál szombat déltől indult a Tungsram Sportcsarnokban, ahová egymás után érkeztek a westerncsizmás, kalapos, kockásinges contry-rajongók. Bemelegítésként az újpesti Country Express játszott Budai Lászlóval, amelyre rögtön beindultak a lábak és pár perc alatt táncosok lepték el a sportcsarnok parkettjét.

Az ország legnagyobb country fesztiváljának megnyitóján Wintermantel Zsolt üdvözölte résztvevőket, külön örömmel köszöntve Habsburg Györgyöt. Sok sikert kívánt a város linedance csapatának, a Táncoló Talpak formációnak.

A polgármester üdvözlő szavait követően a No Techno Country Band csapott a húrok közé, akik Nyíregyházáról érkeztek hozzánk. Később Székely György adott elő Bródy János feldolgozásokat, akit az Oklahoma zenekar követett Tatáról. Az est szenzációja a Puszta Country Band és az X-faktorból megismert Kvaka Andrea közös fellépése volt, akik jócskán megmozgatták a cseppet sem lankadó közönséget. A koncertek között tizenhat tánccsoport mutatkozott be, köztük osztrák és német együttesek is.

– A jövő évi fesztiválra már most bejelentkeztek countrytánc formációk Szlovákiából és Horvátországból. Egyre ismertebbek vagyunk, már a tengerentúlon is. A linedance rajongóinak körében ez egy igen fontos esemény, ilyenkor egy évig készülnek arra, hogy megmutathassák tudásukat egymásnak – mesélte az országos country megmozdulásról a szervező, Lendvai Gábor.

Az Országos Linedance & Country Fesztiválhoz jótékonyság is kapcsolódott. Mint a szervezőktől megtudtuk, korábban már rendeztek jótékonysági estet árvízkárosultak javára. Úgy döntöttek: ezt folytatva idei programjukat is jótékonysággal kötnék össze, ezzel segítve a Magyar Vöröskeresztet. Felhívásukhoz szerencsére sokan csatlakoztak, így a fesztiválra látogatók jelentős része különböző adományokkal érkezett.  Ki pénzt adott, ki ágyneműt, ki ruhafélét, ki pedig játékokat hozott, amelyet majd rászorulókhoz juttat el a Magyar Vöröskereszt.

– Minden alkalmat megragadunk, hogy adományokat gyűjtsünk a rászorulóknak, ezért vettük örömmel a fesztivál szervezőinek megkeresését hogy közreműködjünk a jótékonysági akcióban. A mai esemény résztvevőinek köszönjük a segítséget, hiszen jelentős mennyiségű adomány gyűlt össze és reméljük, jövőre folytatódhat az együttműködés – mondta el a Magyar Vöröskereszt elnöke, Habsburg György. 

Újpesten egyébként nem idegen a country műfaja, hiszen évek óta minden kedden és csütörtökön este linedance oktatás folyik a helyi Williams Village Bowling & Country Clubban.

G.R.

Az eseményről még több fotó IDE kattintva érhető el.
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye