Ajánlott videóZenéről zenére Újpesten (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9951418 alkalommal 6750652 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Fedőneve: megszállás


Egész Újpestre kiterjedő rendőrségi akciót tartott az újpesti kapitányság a polgárőrökkel és néhány közterület-felügyelővel közösen február 16-ra virradó éjjel. A nyolcvannégy járőr huszonnyolc járművel, három rendszámfelismerővel indult útnak. Az akciónak meglett az eredménye: kábítószerest és prostituáltat állítottak elő, és körözött személyeket is elfogtak.Címkék:
Wintermantel Zsolt

Az újpesti rendőrkapitányságon tartott esti eligazításon dr. Terdik Tamás Újpest rendőrkapitánya nyomatékosan felhívta a figyelmet: az éjszaka folyamán egész Újpestet bejárják, és nem maradhat olyan személy, akit ne ellenőriznének. Hozzátette, az akció egy országos ellenőrzés-sorozat része, a rendőröknél ugyanakkor nem lehet tiltott felszerelés.

A városból ki illetve ide bevezető utakon forgalomellenőrzést tartottak, és az egyenruhások az éjjel nyitvatartó vendéglátóhelyeket is végigjárták, valamint ellenőrizték a parkolókat, gyalogosan közlekedőket is.

A kapitány még az eligazításon nyomatékosította: az is cél, hogy híre menjen a fokozott ellenőrzéseknek és ezen az éjszakán a korábbi célokkal ellentétben nem nyugodt, hanem akcióban bővelkedő szolgálatot kívánt a megjelenteknek.
A nagyszabású éjjeli razzia, amelyen maga a polgármester is részt vett, már az elején egy nem várt meglepetést tartogatott: Wintermantel Zsoltot és Cserna Sándor közbiztonsági referenst tiszteletbeli rendőrré avatták a kapitányságon.
A két tiszteletbeli dandártábornok meglepetéssel vegyes örömmel fogadta a kitüntetést, majd kitüntetésük birtokában hamarosan útnak indultak, hiszen az esti akció már elkezdődött. Az egyenruhások kisvártatva egy férfit és egy nőt állítottak meg az Aradi utca és a Lorántffy Zsuzsanna utca sarkán. A páros a rendőrautót meglátva fogta sietősre, így kerültek a figyelem középpontjába. Az éjszaka hátralévő része jóval több izgalmat rejtett magában. Többek között kábítószerest és prostituáltat állítottak elő a rendőrök, valamint körözött személyt is elfogtak. A statisztika: 500 igazoltatás, 6 elfogás, 7 előállítás, (köztük, drogosok és körözött személyek), 13 szabálysértési feljelentés, 7 helyszíni bírság. 

Meghálált szolgálat

Az akciót Újpest Önkormányzata élelemmel és védőitallal támogatta, amelyeket kedvezményes áron a Kakukk Vendéglő biztosított a razziában résztvevők számára. Ezen felül az sem kevésbé mellékes, hogy az önkormányzat rendszeresen támogatja a két újpesti polgárőrszervezetet, akiknek a tagjai saját szabadidejükből, anyagi ellenszolgáltatás nélkül látják el ezt a közbiztonság szempontjából korántsem elhanyagolható feladatot. A polgárőrök legutóbb a VII. újpesti jótékonysági bálon kaptak összesen csaknem félmillió forint támogatást.

M. Orbán A.
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye