Ajánlott videóNői szakasz (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9951417 alkalommal 6750651 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Az önzetlenség jegyében


Hetedik alkalommal rendezték meg az Újpesti Jótékonysági Polgári Bált, amelynek idén is az Újpesti Polgár Centrum adott otthont, február 9-én este. Az eseményen mindig olyanokat támogatnak a szervezők, akik valamely területen kiemelkedően sokat tesznek Újpest közösségéért. Ezúttal a két polgárőr-szervezet volt a kedvezményezett, amelyek vezetői külön-külön és együtt is megköszönték a lehetőséget.Címkék:
Wintermantel Zsolt

Dr. Hollósi Antal országgyűlési képviselő a köszönet szavaival nyitotta meg a jótékonysági bált, amelynek fővédnöke pedig gróf Károlyi László, Újpest díszpolgára és felesége, Erzsébet asszony, védnöke pedig Wintermantel Zsolt volt. 

- A jótékonysági rendezvényeknek mindig is nagy hagyományuk volt Újpesten. Főként igaz ez az 1907 utáni időszakra, amikor a település városi rangra emelkedett. A mai bálok ugyanezt a nemes célt szolgálják – utalt vissza az előzményekre Hollósi.

Kedvezményezettek: a polgárőrök

A február 9-iki bál kedvezményezettjeit felvezetve úgy fogalmazott, hogy a közbiztonság olyasvalami, amit ha hiányzik, a saját bőrén érzi az ember. És bár nem mindig volt jó a kapcsolat a polgárőrséggel, az önkormányzatnak hála, három éve mind a városvezetés, mind pedig a szervezetek rendezett és jó viszonyt ápolnak.

A képviselő külön kiemelte: ma Újpesten két polgárőr-szervezet működik, amelyek tagjai anyagi ellenszolgáltatás nélkül, önkéntes alapon, szabadidejükből áldoznak a közösségért és a biztonságért. 

Köszönet, látható eredmények

Először Szenderák Attila, az Újpesti Polgárőrség és Önkéntes Tűzoltó Közhasznú Egyesület elnökhelyettese mondott köszönetet, kiemelve, hogy a polgárőrök nem mindennapi eredményeket tudhatnak maguk mögött.

- A két szervezet Budapest-szerte a legerősebb. Az újpesti polgárőröké a legtöbb szolgálati óra, ők járőröznek legtöbbször közösen a rendőrséggel, és nem utolsó sorban minőségi munkát végeznek, amelyet rendszeresen támogat az önkormányzat – sorolta az eredményeket.

Ezután Hafner Sándor, az Újpesti Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület elnöke vette át a szót, aki a rendőrséggel ápolt jó kapcsolatról is szólt, megjegyezve, hogy nem csupán formális jó viszonyról van szó, hanem kifejezetten igénylik a polgárőrök munkáját.

- Ezután is ott leszünk a rendezvényeken, bár igazából a mi munkánk akkor eredményes, ha megelőzzük a rendbontást, nem pedig elkapunk valakit – fogalmazott.

Hagyománya van

Az Újpesti Jótékonysági Polgári Bált hetedik éve rendezik meg Újpesten és a bevételével mindig olyan szervezetet támogat, amely kulturális vagy hitéleti, művelődési téren, a sport vagy a közbiztonság területén kiemelkedő munkát végez.A fővédnökséget idén is gróf Károlyi László, Újpest díszpolgára vállalta magára, aki úgy fogalmazott: ötven évig tartott, hogy visszatérhessen szülőhelyére, ezek a bálok pedig jó alkalmak arra, hogy az itt élőkkel találkozzon.

- Nekem Újpest és Fót ugyanúgy a hazám – tette hozzá a gróf.

A támogatottak

2007-ben elsőként a Szent János Apostol Katolikus Általános Iskola részesült támogatásban, az intézmény javra félmillió forint gyűlt össze. A következő évben a Pécsi Sebestyén Általános és Zenetagozatos iskola hétszázezer forintot kapott, 2009-ben pedig szintén a zenei nevelés területén meghatározó munkát végző intézmény, az azóta már korszerű és felújított épületbe költözött Erkel Gyula Zeneiskola kapott hatszázezer forintot.

2010-ben az újpesti mentőállomás javára gyűlt össze 650 ezer forint, majd rá következő évben Berki Krisztián olimpiai bajnok felkészülését támogatandó az UTE tornaszakosztálya részesült csaknem félmillió forinttámogatásban. Tavaly a Nap utcai Szent József Plébániatemplom orgonájára gyűjtöttek, Széles Gábor nagyvállalkozó adományával együtt csaknem másfélmillió forintot, idén négyszázhatvanezer forint gyűlt össze.

M. Orbán András
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye