Ajánlott videóKörkép extra (2018.04.13)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9948839 alkalommal 6748593 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

A Sanofi műszeradománya a Károlyi-kórháznak


Csaknem 20 millió forint értékben adományozott laboratóriumi eszközöket az újpesti gyógyszergyár a Károlyi Sándor Kórháznak. A műszerek a kórház laboratóriumaiban a gyorsabb betegellátást teszik lehetővé. A január 31-i ünnepélyes átadáson Wintermantel Zsolt, valamint Nagy István szociális és egészségügyi alpolgármester is megjelent.Címkék:
Wintermantel Zsolt
Az adományokért mindenekelőtt Wintermantel Zsolt mondott köszönetet. A polgármester örömét fejezte ki, hogy a város és a cég együttműködésének jegyében műszereket kapott a kórház.
– Az adomány jó helyre került, és a továbbiakban is együttműködünk a céggel – tette hozzá.

Köszönet a kórház részéről
Dr. Hollósi Antal országgyűlési képviselő, a Károlyi Sándor Kórház orvos igazgatója felidézte, hogy a kórház, a város és a cég közös múltra tekinthet vissza, utóbbi ugyanis csak néhány évvel fiatalabb a gyógyító intézménynél.
– Azok az eszközök, amelyeket a kórház kapott, első látszatra nem szolgálják a gyógyítást, azonban a patológián folyó munka ugyanúgy a betegellátást szolgálja, az adománynak köszönhetően sikerült megelőzni a géppark gyors amortizálódását – mondta.

A gyakorlatban nélkülözhetetlen
Dr. Iványi András nemzetközi bőrpatológus szakorvos, a patológia osztályvezető főorvosa szerint az egészségügyben nehézkes dolog a műszerpótlás, ezért is nagy dolog számukra az adományozás.
A műszerek gyakorlati használatával kapcsolatban egy példát emelt ki: a gyógyszergyár jóvoltából egy olyan nagy teljesítményű mikroszkópot kaptak, amely a szövettani leletezésben használatos, a vizsgált kép pedig kivetíthető, közösen értékelhető.

Dr. Hollósi Antal ezután felhívta a figyelmet, hogy az intézmény saját erőből nem tudott volna korszerűsítést végrehajtani. Rámutatott arra is, hogy ha a több mint tíz éve épült patológián a műszerek rendkívül gyorsan amortizálódnak, ami először időveszteségben mutatkozik meg, később pedig a leletek kiértékelését nehezíti, hiába az orvosi szaktudás.

A gyógyszergyárnak is szívügye
Christophe Gourlet, a Sanofi vezérigazgatója az átadáson arról beszélt: mostani gesztusuk válasz az Újpesttel közös együttműködésre, amelyet négy ponton erősítettek meg.

– Mindenekelőtt fontos számunkra a beteg érdeke és egészsége, de fontos a kórház és a gyógyszergyár kapcsolata is, hiszen az intézményből számos jó szakember segítheti a gyógyszerek fejlesztését – mondta a vezérigazgató.
A közös múltra és az eddigi együttműködésre visszautalva hozzátette, több mint száz éve vannak jelen a városban, a Sanofi számára fontosak az újpestiek és az itt található intézmények. Utóbbiak közül kórháznak és három iskolának is adományoztak korábban. Christophe Gourlet negyedik pontként a partnerség erősítését említette, amivel az eddigi kapcsolatok továbbépíthetők.

Az ünnepélyes átadást követően a polgármester, az alpolgármester, az orvos igazgató, valamint a gyógyszergyár vezérigazgatója körbejárták az épületet, ahol az adományok felhasználását és a részleg működését tekintették meg.

M. Orbán András
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye