Ajánlott videóKörkép -4- (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9948798 alkalommal 6748557 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Kicsik formálta perecek

Ovisok látogatása a piacon


Óvodás csoportok látogatnak a következő fél évben az Újpesti Piacra, hogy megismerkedjenek annak kereskedelmi és közösségi funkciójával. Az első látogatók a Bőrfestő Óvodából, 2012. október 11-én, csütörtökön délelőtt érkeztek a csarnok elé, ahol Wintermantel Zsolt köszöntötte őket.Címkék:
Piac
Wintermantel Zsolt
Az üdvözlés után a polgármester a piac területén lévő Lipóti Pékségbe kísérte a kicsiket és a kísérő óvónőket. Az üzemben Uri Zsolt pékmester keverte gépével a tésztát, amelyből a gyerekek elkészíthették péksüteményeiket. Míg a művelet zajlott, az óvodások kóstolgatták a Tóth Péter tulajdonos által felajánlott pogácsákat. A tészta elkészülte után, Oberhauser János üzletvezető mutatta meg a fogásokat. Sebők Timi nagycsoportos óvodás zsömlét formázott, amiből a végén kifli lett. A legtöbben perecet alkottak, amelyeket megjelöltek; hogy felismerhető legyen a termék, vonalkódos papírra rajzolták a jelüket. Amíg sült a „mű”, a kicsik, Práger Ferenc  vezető piacfelügyelővel végig járták a piacot. A halstandnál Bredáné Bagdi Katalin óvónő kérdésére, hogy ki szereti a halat, szinte minden kéz magasra emelkedett. Nem így a töknél, pedig olykor az óvodában tökfőzeléket is felszolgálnak.

A piackör végén egy csokor virágot vettek az óvodások. Mire a csoport visszaért a pékséghez, már a másik ovis csoport is megérkezett, és megsültek a gyerekek készítette pékáruk is. Sebők Timi kiflije szép, ropogós lett. Többen megígérték, hogy a szüleikkel visszatérnek a piacra.

Á.T.
Folyamatos utánpótlás
– Itt működik Újpest szívében egy piac, amely nekünk nagyon fontos – nyilatkozta a polgármester. – A mai helyzetben mindenképpen fontos, hogy a gyerekek már ovis korukban megismerjék a piacot, s tisztában legyenek azzal, hogy nemcsak a plázákban lehet vásárolni. Szerintem ez a kicsiknek egy kedves, szórakoztató program, mely által tanulhatnak is. Remélem, otthon elmesélik a szüleiknek a látottakat, és itt szerzik majd be a hétvégi ebédhez a termékeket. Hogy a piac miliője fennmaradjon, folyamatos utánpótlásra van szükség, mi ezt elkezdjük az ovisokkal. Vásárlók lesznek ők, de az is lehet, hogy néhány pék is kikerül közülük.

Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye