Ajánlott videóZenéről zenére Újpesten (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9948817 alkalommal 6748573 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Új hely, új zongora

Az önkormányzat több milliós ajándéka


A régi épületet újabbra cserélő Erkel Gyula Újpesti Zeneiskola egy szinte új zongorával lett gazdagabb az önkormányzat jóvoltából. A hangszert 2012. október 10-én délelőtt adták át az intézményben. Az ünnepi aktuson részt vett Wintermantel Zsolt is.Címkék:
Wintermantel Zsolt
Az Újpesti Kulturális Központ Ifjúsági Házban működő zeneiskolában megjelent a polgármester, dr. Tahon Róbert jegyző, Balázs Erzsébet, a körzet önkormányzati képviselője, és természetesen az intézmény vezetői, tanárai. Az esemény stílszerűen egy Csajkovszkij-művel kezdődött; Mezei Pál zongoraművész, az iskola tanára játszott a hangszeren, majd Sillye Gergely, az intézmény igazgatója beszélt a megjelentekhez.

– Gyakorlatilag új, minőségi zongorát sikerült igen kedvező áron vásárolnunk, hiszen csak pár lemezfelvételt készítettek vele neves művészek – mondta az igazgató. – Az önkormányzatnak köszönhetően bővült a hangszerparkunk, a magas kategóriába sorolt hangszernek nagy hasznát vesszük.

Az igazgató után Wintermantel Zsolt lépett a mikrofonhoz.
– Köszönetet szeretnék mondani a zeneiskola valamennyi dolgozójának, hogy ezt a nem egyszerű, sok kellemetlenséggel járó költözést ilyen hősiesen állták. Aki bejön az épületbe, láthatja, hogy az elkötelezettségünk megkérdőjelezhetetlen a minőség tekintetében; szebb, kulturáltabb helyre költözött az iskola. Gondoltuk, a „házavatóra” ajándékkal jövünk. A tehetséges gyermekek most már megfelelő zongorán játszhatnak.

Balázs Erzsébet, önkormányzati képviselő lapunknak elmondta, hogy az összefogás szép példája a zongora. – Nagyon nagy öröm számomra, hogy a körzetemhez tartozó, nagy múltú zeneiskola ezzel gazdagodott.

És, hogy kerek legyen az esemény, Mezei Pál zongorajátékával ért véget az ünnepség.
Miután Sillye Gergely végigkalauzolta a vendégeket a hangszigetelt tantermeken, a szépen felújított helyiségeken, Wintermantel Zsolt érdeklődésünkre elmondta: az a lényeg, hogy a gyerekeknek és a tanároknak tetsszen az épület, és jó körülmények között tanuljanak, taníthassanak. Ezek a szempontok már akkor megfogalmazódtak, amikor a költöztetés mellett döntött az önkormányzat. A régi épület építészileg szép, de műszakilag elavult. Egy ilyen minőségű zongora nagyban javítja az oktatás feltételeit.

Á.T.


Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye