Ajánlott videóÚjpesti sport -2- (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9948887 alkalommal 6748632 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Középiskolák börzéje


Szeptember 25-28. között, négy napon át a korábbinál több, összesen 48 budapesti és Budapest-környéki középiskola mutatkozik be a továbbtanulóknak és szüleiknek az Újpesti Kulturális Központ Ifjúsági Házban. A főváros legnagyobb középiskolai börzéjévé váló kezdeményezés sorrendben már a XXII. A börzét kedden, 14 órakor Wintermantel Zsolt nyitja meg.Címkék:
Wintermantel Zsolt
– A Börze bevált tematikája mellett újdonsággal is előrukkolunk. Célunk, hogy egy helyen, a megismerést és az összehasonlítás élményét is nyújtva legyen elérhető minden továbbtanulással, és a konkrét iskolával kapcsolatos információ - mondja bevezetésképpen Kovács Bence, a rendezvény szervezője.

– Mit ajánljanak a börze látogatóinak?
– Az alapos tájékozódás lehetőségét. A kiállítók, illetve előadást tartók között természetesen az önkormányzat által fenntartott középiskolák (Babits-, Bródy-, Csokonai-, Károlyi-, Könyves gimnáziumok) és az Újpesten működő, de a fővárosi önkormányzat, továbbá egyéb fenntartású intézmények is megtalálhatók lesznek.

– Lesz-e újdonság az idei rendezvényen?
– Börzénkre meghívtuk a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet munkatársait, akikkel mindjárt az aulába betérve találkoznak a látogatók. A személyre szabott tájékoztatás után akár más szemszögből is folyhat az ismerkedés a kiállítókkal, az előadókkal. Újdonság, hogy standot kap az Újpesti Diákszövetség is, ahová bármely újpesti általános- vagy középiskolai diák kérheti felvételét. Szervezőként is nagyobb stábbal dolgozunk, az Újpesti Kulturális Központ minden egysége segíti a lebonyolítást.

– Milyen érdeklődésre számítanak a négy nap alatt?
– Talán nem leszek rossz jós, ha azt mondom, hogy nagy érdeklődésre számítunk. A kiállítók száma nőtt. Tavaly a kiállító intézmények harminc előadásán mintegy ezer érdeklődő volt. Az Ifjúsági Ház kiállítótermeit akkor háromezer látogató kereste fel.

B. K.Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye