Ajánlott videóKörkép -3- (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9951364 alkalommal 6750606 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Már áll az uszoda alapja

Letették az alapkövet


Szeptember 19-én fektették le a Halassy Olivér Sportközpont - Városi Uszoda alapkövét, melyet Újpest Önkormányzata saját beruházásban valósít meg Káposztásmegyeren.Címkék:
Újpesti Párbeszéd
Uszoda
Wintermantel Zsolt
A 2010 őszén megválasztott újpesti képviselő-testület elsődleges célul tűzte ki, hogy megkérdezze a polgárok véleményét, megtudja, milyen fejlesztéseket szeretnének városukban. Az Újpesti Párbeszédben résztvevők véleményéből kiderült - egy új uszoda építése az újpestiek elsöprő többségének szívügye.

2011. május 5-én a képviselő-testület elfogadta a „Hajrá Újpest!” Városfejlesztési Programot, melyben a fejlesztések között már kiemelten szerepelt az új uszoda építése.

Újpest és a sport mindig is összeforrt. Hazánk egyik legpatinásabb sportegyesülete, az Újpesti Torna Egylet idén 127 esztendős. Nemzedékek nőttek fel és értek el fantasztikus sikereket a klub színeiben. Nem véletlen, hogy a londoni olimpián Újpest két aranyérmet és egy 5. helyezést, a paralimpián 5 ezüst, egy bronz érmet valamint egy IV. helyezést ért el. Az UTE a pontszámok alapján a legeredményesebb magyar sportegyesület lett a 2012-es olimpián és paralimpián.

Újpest Önkormányzata elsődleges feladatának tartja, hogy megteremtsen minden feltételt a jövő nemzedék sportos, egészséges felneveléséhez. Ezt a célt szolgálja majd a Halassy Olivér Sportközpont - Városi Uszoda is, melyet Káposztásmegyerre, a Babits Mihály Gimnázium mögötti területre terveztek.

Az uszoda és sportközpont építése idén augusztusban elkezdődött, az alapok már állnak is. A háromszintes uszoda és rekreációs központ alapterülete 2.139 négyzetméter. Lesz benne egy 275 négyzetméter vízfelületű, a FINA (Nemzetközi Úszó Szövetség) versenykövetelményeinek megfelelő medence, és elektroterápiás gyógyászati kezelőegység is kiszolgálja majd a sportolókat, látogatókat. 

A sportlétesítmény alapkövét szeptember 19-én Újpest Önkormányzata nevében Wintermantel Zsolt polgármester, a kivitelezést végző Montig Kft. Mérnöki Vállalkozási Iroda képviseletében pedig Gebe Zoltán ügyvezető igazgató helyezte el az épület talapzatában. 

Wintermantel Zsolt polgármester ünnepi beszédében hangsúlyozta: „Rendkívüli öröm számomra, hogy egy olyan beruházást kezdtünk el, amely az újpesti polgárok akaratából, az Újpesti Önkormányzat beruházásában jön létre. Büszke vagyok rá, hogy a sportközpont Halassy Olivér, a rendkívüli sportember, Újpest kétszeres olimpiai bajnoka nevét viseli majd, hiszen az ő kitartása, sportszeretete mindannyiunk számára példaértékű.”  

Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye