Szavazás
Augusztus 25. és 28. között újra Városnapok lesz. Tervezi, hogy kilátogat?
Igen, ott leszek mind a négy napon.
Igen, több koncertre is kimegyek.
Csak, ha jó idő lesz.
Érdekelnek a programok, de nem érek rá.

Ajánlott videóHelyi érték, Helytörténetek 2016.08.05.

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpesti Cseriti

Helytörténeti Értesítő


Újpesti Helytörténeti Értesítő

Az összes Helytörténei Értesítő...

KapcsolatokAz oldalt 7151102 alkalommal 4653218 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Amit Berki Krisztiánról tudni kell


Az egész ország, Újpest pedig különösen, Berki Krisztiánnak szurkol, aki a vasárnapi torna döntőn küzd az aranyéremért lólengésben. A Bajnok Teraszon délután négytől együtt szoríthatunk majd Krisztián sikeréért. De kicsoda Berki Krisztián, honnan jött, milyen eredményeket ért el a mi fiunk? Íme a lólengés – egyelőre "csak" – világbajnokának életrajza.Címkék:
Bajnok Terasz
Olimpia 2012
2002-ben a KSI sportolójaként a junior Európa-bajnokságon lólengésben második, csapatban 11. volt. A felnőtt mesterfokú magyar bajnokságon megnyerte a lólengést. A debreceni szerenkénti világbajnokságon kilencedik lett. 2004-ben a vk-sorozatban Párizsban 13., Cottbusban hatodik volt. A következő évben Rio de Janeiróban vk-versenyt nyert. A ljubljanai Eb-n csapatban 10., lólengésben bronzérmes lett. A világkupában Glasgowban ötödik, Gentben negyedik, Stuttgartban harmadik lett. A birminghami világkupa-döntőn hatodik helyezést ért el.

2005-ben New Yorkban ötödik, Gentben és Párizsban harmadik, São Paulóban második, Mariborban első volt. A debreceni Eb-n aranyérmes lett. A melbourne-i világbajnokságon a negyedik helyen végzett. A 2006-os világkupa szezonban Lyonban harmadik, Cottbusban és Stuttgartban első, Gentben Moszkvában és Mariborban második lett. Voloszban az Európa-bajnokságon eredetileg második helyezet volt, de óvások után negyedik helyre sorolták. São Paulóban, a vk-döntőn ezüstérmes volt. 2007-ben a világkupában Párizsban harmadik, Cottbusban, Mariborban, Gentben és Stuttgartban első helyen végzett. Az év közben az UTE-hoz igazolt. Az Európa-bajnokságon aranyérmes lett. A stuttgarti vb-n második volt, ami nem volt elég az olimpiai kvalifikációhoz. 2008-ban Dohában negyedik, Moszkvában harmadik, Glasgowban első volt. Márciusban bejelentették, hogy a FIG nem biztosít szabadkártyát Berki részére. Az Európa-bajnokságon csapatban 11., lólengésben aranyérmes volt. Madridban, a vk-döntőn második lett.

2009-ben Montrealban első, Stuttgartban harmadik helyen végzett. Az Európa-bajnokságon és az universiaden aranyérmet szerzett. A világbajnokságon a dobogó második fokára állhatott. 2010-ben a vk-versenyek közül Dohában, Eszéken és Stuttgartban lett első. Az Európa-bajnokságon gyakorlata közben rontott, így lemaradt a döntöről és a 11. helyen végzett. A világbajnokságon aranyérmet szerzett. Az év végén a legjobb magyar sportolónak választották. 2011-ben megnyerte az Európa-bajnokságot és a világbajnokságot is. A vb-n ezúttal gyűrűn és nyújtón is indult. Az olimpiai induláshoz érmet kellett szereznie és még két szeren a mezőny átlag pontszámának 85%-át kellett teljesítenie. Berki teljesítette a feltételeket, így kvalifikálta magát az olimpiára. A világkupában Moszkvában első, gentben második volt. Az év végén ismét a legjobb hazai sportolónak választották. 2012-ben a kínai Cepóban nyert vk versenyt, Mariborban harmadik volt. Az Európa-bajnokságon újra aranyérmes lett. Az olimpián a lólengés selejtezőjében egy elemet kihagyott a gyakorlatából, de a pontszáma így is az ötödik helyen jutatta a fináléba a szeren.Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó BabákKapcsolatok