Ajánlott videóKörkép -2- (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9948649 alkalommal 6748441 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

A ballagók köszöntése

Wintermantel Zsolt beszéde a fáklyás ballagáson


"Nem sok hasonló alkalom van az ember életében, amikor így összesűrűsödik múlt, jelen és jövő egyetlen pillanatban: az emlékek, amelyektől búcsúzunk, és az álmok, amelyeket megvalósítani indulunk. "Címkék:
Wintermantel Zsolt
Kedves ballagó diákok!

Egy éve még ti búcsúztattátok az akkori ballagókat, s bizonyára nagyon távolinak tűnt még az a perc, amikor ti búcsúztok. De, íme, számotokra is eljött az utolsó becsöngetés. 

Nem sok hasonló alkalom van az ember életében, amikor így összesűrűsödik múlt, jelen és jövő egyetlen pillanatban: az emlékek, amelyektől búcsúzunk, és az álmok, amelyeket megvalósítani indulunk.

Jól emlékszem a saját ballagásomra. Tudom, hogy rengeteg érzés, emlék kavarog ilyenkor az emberben, vidámság és szomorúság, izgalom a hamarosan kezdődő érettségi vizsgák miatt, és egy rövid, kétszavas mondat, amely egyre többször jut az ember eszébe ilyenkor: felnőtt lettem.
Igen, ifjú felnőttek lettetek.

Az iskolai ünnepségek alkalmával nyilván sok szép, értékes gondolattal köszöntenek majd titeket útravalóképpen. Engedjétek meg, hogy én is köszöntselek benneteket ezen az emlékezetes estén egy számomra különösen kedves idézettel, amely Kölcsey Ferenctől származik. 
„Nincsen szebb kora az emberiségnek, mint az első ifjúság évei. Azon láncok, melyek akkor köttetnek, nem szakadnak el örökké, mert nem a világban kerestünk még akkor barátokat, hanem a barátainkban leltük fel az egész világot.”

Magam és az újpesti önkormányzat nevében kívánom, hogy sikeresen álljatok helyt a jövő héten kezdődő érettségi vizsgákon, s akik továbbtanulni készülnek, nekik sikeres felvételit kívánok. Szüleitekkel, tanáraitokkal együtt drukkolunk nektek.

Köszönjük meg együtt itt a fáklyák fényénél szüleiteknek, nagyszüleiteknek és tanáraitoknak a sok-sok munkát, áldozatvállalást és szeretetet, amellyel idáig elvezettek titeket.
Kívánom, hogy legyetek sikeresek választott életpályátokon, és ahogy tavaly is elmondtam, az akkori ballagóknak, nektek is elmondom: sose felejtsétek el a középiskolás éveket, és azt, hogy Újpesten mindig otthon lesztek.

Végezetül a közismert és nagysikerű film címével szeretnék elköszönni tőletek, ennél tömörebben számomra semmi sem foglalja össze, hogyan érdemes ifjú fejjel és tiszta szívvel nekiindulni a felnőtt életnek: „Legyetek jók, ha tudtok!”
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye