Ajánlott videóHelyi érték (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9951412 alkalommal 6750647 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Fáklyás ballagás

"Ne aggódj, csak lendületet veszünk földeden, kedves Újpest..."


Az öt, újpesti önkormányzati fenntartású középiskola érettségizői hagyományosan fáklyás ballagással búcsúztak a várostól, diákéveik színhelyétől, tegnap este a Szent István téren.Címkék:
Wintermantel Zsolt
Az esemény szervezője ebben az évben a fennállásának 25-ik évfordulójára emlékező Babits Mihály Gimnázium volt. A két káposztásmegyeri középiskola – a Babits és a Csokonai – ballagó diákjai együtt érkeztek nem sokkal este nyolc  előtt a Szent István térre. Itt csatlakoztak a menethez a Károlyi, a Könyves és a Bródy végzősei.

A fiatalok megkoszorúzták a városalapító Károlyi gróf szobrát, majd a Városházánál Wintermantel Zsolt fogadta őket. A ballagók nevében Borsos Bence, a Babits Gimnázium tanulója köszönt el Újpesttől, és köszönte meg a támogatást az önkormányzatnak. „Ne aggódj, csak lendületet veszünk földeden, kedves Újpest, de nem búcsúzunk tőled” – mondta az ifjú szónok. „Sose felejtsétek el a középiskolás éveket, és azt, hogy Újpesten mindig otthon lesztek. És legyetek jók, ha tudtok.” – búcsúztatta a ballagókat Wintermantel Zsolt.

Az iskolák képviselői a ballagók jelképét, a tarisznyát adták át a polgármesternek. A diákok fluoreszkáló, újpestes karkötőt kaptak az önkormányzatról. Közös csatakiáltással, énekléssel búcsúztak a fáklyások, majd csoportképek készültek, a polgármesterrel, Curtis-szel, és persze egymással. Lassan aztán elaludtak a fáklyák, feloszlott a vidám tömeg, hiszen ma már ballagnak, jövő héten érettségiznek a diákok.

A fáklyás ballagásról ITT és ITT találhat még több fotót.
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye