Ajánlott videó...Ahogy történt (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9951383 alkalommal 6750623 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Gyermekzsivajtól volt hangos a Városháza

500 kakaó a polgármesterrel


Az Újpesti Cseriti, az Újpesti Önkormányzat jótékonysági szervezete, a nagy sikerrel zárult karácsonyi programsorozat után, az újpesti hátrányos helyzetű gyermekek számára felajánlott élményajándékok első elemeként százan kakaóztak együtt Újpest polgármesterével. A közeljövőben még további 400 nehézsorsú gyermeket lát vendégül a Városháza.Címkék:
Cseriti
Wintermantel Zsolt
Két 50 fős csoport érkezett szombaton reggel az Újpesti Városházához. A Pécsi Sebestyén Zenetagozatos Általános Iskola, és a Szigeti József Általános Iskola hátrányos helyzetű gyermekei ugyanis egy kisebb városházi sétára, valamint kakaóra és süteményre voltak hivatalosak.

Az izgatott gyereksereget Wintermantel Adrienn, az Újpesti Cseriti háziasszonya, valamint Szöllősy Marianne, az Újpesti Helytörténeti Gyűjtemény vezetője fogadta. A gyűjtemény vezetőjének kalauzolásával a gyerekek, miután kívülről is megcsodálták az épületet, és megismerték Roland vitézt, a ház kapuja felett található szobrot, a Házasságkötő Teremben kóstolhattak bele a holtomiglan-holtodiglan érzésbe. Szó szerint, ugyanis a látogatók között házasság is köttetett, mindkét csoportban egy-egy ifjú párt ünnepelt a "násznép".Ezt követően a patinás Dísztermet csodálhatták meg a gyerekek, ahol kiderült, mindenki polgármester, vagy alpolgármester szeretne lenni. Wintermantel Zsolt itt köszöntötte a vendégeket, majd egy kis játékra, mégpedig polgármester-, jegyző- és alpolgármester választásra invitálta a gyerekeket. Demokratikus módon szavazásra bocsátotta a kérdést, így négy jelölt közül a gyerekek választották ki a polgármestert. Az új vezetőnek azonban nem volt könnyű dolga, hiszen többszöri jelöltállítás után sem sikerült elfogadtatni a szavazókkal a kiszemelt alpolgármestert. Így a gyerekek is megtapasztalhatták, nem olyan könnyű a polgármesterség.

A látogatás végén egy bögre kakaóval és a nemrég újra felfedezett, nagy múltú Újpest szelettel vendégelte meg a polgármester a vendégeket.

A különleges élmény emlékét a gyerekek által készített fotókon és videókon túl egy, a polgármesterrel közös csoportkép, valamint egy névre szóló emléklap is megőrzi, amit minden kis látogató átvehetett a körút végén.

Kapcsolódó facebook fotógalériánkhoz kattintson ide!

(antosa)Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye