Ajánlott videó...Ahogy történt (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9966942 alkalommal 6762485 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Női gyógyász a nőgyógyászaton


Szokatlan ugyan, de egy doktornővel bővült a létszám, így a rendelés is a Görgey úti Szakorvosi Rendelőintézetben. Hogy miért szokatlan? Mert Dr. Jeney Krisztina, aki néhány hete fogadja a betegeket, egy általában férfiak által gyakorolt szakterület, a nőgyógyászat képviselője.- Hölgyről lévén szó, megkerülhetetlen a kérdés: miért lett szülész-nőgyógyász?
- Nem hirtelen fellángolásból, mert felnőtt fejjel hoztam döntést. Kivételes helyzetben voltam, 30 évesen kezdtem az egyetemet. Előtte az anyaság játszotta a főszerepet, húsz évesen szültem. Ma is úgy gondolom, a nők empátiaképessége nagyobb, s vannak, akik ezért tudatosan keresik az orvosok között a nőket. Jónéhány éve már az egyetem is támogatta törekvéseinket, a nyolc szülész-nőgyógyász jelöltből például hárman voltunk nők. Ehhez a hivatáshoz nélkülözhetetlen a magas szintű belgyógyászati és sebészi tudás.

- Honnan érkezett?
- Rendelőintézeti háttér is van mögöttem, budapesti lakosként Esztergomban dolgoztam, amikor az újpesti felkérést kaptam.

- Azonnal igent mondott?
- Mérlegelnem kellett. Mivel úgy tűnik, hogy a szülészek szempontjából rendkívül fontos kórházi háttér is körvonalazódik, igent mondtam. Ráadásul a szomszédban, Palotán nőttem fel. A családom is ösztönzött: váltsak.

- Miként fogadták az újpesti betegek?
- A betegek tudják, hogy doktornő fogadja őket, mivel előjegyzés szerint dolgozunk, és naptárunk több hétre előre már foglalt. Az akut panaszokkal érkezők is bizalommal fogadtak. Ez nagyon jó érzés. Befogadtak a férfi kollégák is.

- B. K.Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye