Szavazás
Járt már a Tarzan™ Parkban?
Igen, egyszer már kipróbáltuk a gyerekekkel.
Rendszeresen látogatjuk.
Nem, de tervezzük.

Ajánlott videóAhogy történt 2016.04.22. Szakmák éjszakája

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpesti Cseriti

Helytörténeti Értesítő


Újpesti Helytörténeti Értesítő

Az összes Helytörténei Értesítő...

KapcsolatokAz oldalt 6603150 alkalommal 4276089 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Női gyógyász a nőgyógyászaton


Szokatlan ugyan, de egy doktornővel bővült a létszám, így a rendelés is a Görgey úti Szakorvosi Rendelőintézetben. Hogy miért szokatlan? Mert Dr. Jeney Krisztina, aki néhány hete fogadja a betegeket, egy általában férfiak által gyakorolt szakterület, a nőgyógyászat képviselője.- Hölgyről lévén szó, megkerülhetetlen a kérdés: miért lett szülész-nőgyógyász?
- Nem hirtelen fellángolásból, mert felnőtt fejjel hoztam döntést. Kivételes helyzetben voltam, 30 évesen kezdtem az egyetemet. Előtte az anyaság játszotta a főszerepet, húsz évesen szültem. Ma is úgy gondolom, a nők empátiaképessége nagyobb, s vannak, akik ezért tudatosan keresik az orvosok között a nőket. Jónéhány éve már az egyetem is támogatta törekvéseinket, a nyolc szülész-nőgyógyász jelöltből például hárman voltunk nők. Ehhez a hivatáshoz nélkülözhetetlen a magas szintű belgyógyászati és sebészi tudás.

- Honnan érkezett?
- Rendelőintézeti háttér is van mögöttem, budapesti lakosként Esztergomban dolgoztam, amikor az újpesti felkérést kaptam.

- Azonnal igent mondott?
- Mérlegelnem kellett. Mivel úgy tűnik, hogy a szülészek szempontjából rendkívül fontos kórházi háttér is körvonalazódik, igent mondtam. Ráadásul a szomszédban, Palotán nőttem fel. A családom is ösztönzött: váltsak.

- Miként fogadták az újpesti betegek?
- A betegek tudják, hogy doktornő fogadja őket, mivel előjegyzés szerint dolgozunk, és naptárunk több hétre előre már foglalt. Az akut panaszokkal érkezők is bizalommal fogadtak. Ez nagyon jó érzés. Befogadtak a férfi kollégák is.

- B. K.Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák
Kapcsolatok