Ajánlott videóHelyi érték (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9951355 alkalommal 6750597 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Új helyet kapnak a fiatalok?


Új közösségi helyeket kaphatnak a káposztásmegyeri kisgyermekesek és a fiatalok. Wintermantel Zsolt polgármester múlt héten bejáráson tekintette meg a játszótéri "helyzetet" a városrészben. A látogatáson találkozott szülőkkel és tizenévesekkel is.Címkék:
Wintermantel Zsolt
A Káposztási Családok Egyesülete "játszótéri anyukákból" alakult. A szervezet legfőbb célja - a helyi érdekképviseleten, a gyermekek, szülők körülményeinek javításán túl -, hogy közösségi ház nyíljon a városrészben. Ez persze egyelőre túlmutat az önkormányzat lehetőségein, hiszen egy ilyen intézmény felépítése mellett, annak működtetése is jelentős anyagi erőforrásokat igényel.

A lelkes anyukák örömmel fogadták a polgármestert, aki a közösségi házat ugyan nem ígérte meg, legalábbis belátható időn belül, de azt vállalta, hogy a mindennapi kényelemhez szükséges kisebb igényeket az önkormányzat rövid határidőn belül teljesíti. Így lehet, hogy a káposztásmegyeri kisgyermekesek hamarosan új játszóeszközöknek és fáknak örülhetnek. Wintermantel Zsolt szintén megígérte, hogy az önkormányzat intézkedik: legyen víz a játszótéren. Erre persze valószínűleg tavaszig várni kell majd.

A Káposztási Családok Egyesülete - amennyiben sikerül megfelelő ingatlant találni - hamarosan közösségi helyiséget is kap. Erre vonatkozóan már korábban is folytak tárgyalások.

Másik, a kisgyermekes anyukákat foglalkoztató és bosszantó kérdés végére is pont kerülhet. Miközben ugyanis a szülők arról panaszkodtak a polgármesternek, hogy a helyi tizenévesek esténként, éjszakánként a játszóteret használják találkozóhelyül, éppen arra vetődött néhány fiatalember, akik egyébként szívesen csatlakoztak a beszélgetéshez.

Noha a fiatalok egyébként nem zajosak, de esti találkáik után meglehetősen szemetesen hagyják el a játszóteret, csikkek és egyéb hulladék marad utánuk. A spontán egyeztetés eredményeként Wintermantel Zsolt és a tinik megállapodtak arról, hogy a játszótér közelében kifejezetten a fiatalok számára hamarosan parkot alakítanak ki. Ezzel megszűnhet a játszótéri "bandázás" és a fiataloknak se kell messzire menniük, ha kulturált környezetben akarnak találkozni egymással.Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye