Ajánlott videóKörkép -4- (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9951391 alkalommal 6750631 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Áldott termények a rászorulóknak


Fél óra sem kellett ahhoz, hogy elfogyjon a több mázsa élelmiszer, amit az újpesti piac kereskedői ajánlottak fel a nehéz sorban lévő családoknak. A megszentelt terményeket a nagytemplom augusztus végi búcsújának programsorozatához kapcsolódva – augusztus 29-én, hétfőn délután adták át az egyház képviselői, az Egek Királynéja nagytemplomban.Címkék:
Városnapok
Wintermantel Zsolt
– A mi ötletünk volt az adománygyűjtés, Erdélyben találkoztunk először hasonló kezdeményezéssel – nyilatkozta lapunknak Horváth Zoltán, a nagytemplom plébánosa, Újpest díszpolgára. – Ha már az összefüggéseknél tartunk: a piaci bódésort az első plébánosunk hívta életre, 1870-ben, és 1945-ig a templomnak fizették a bérleti díjat az árusok. Nagyon pozitívan álltak a dologhoz a kereskedők, és több mázsa terményt ajánlottak fel a rászorulóknak. A tervünk az, hogy minden évben életre hívunk egy ilyen akciót.

A zöldségeket, gyümölcsöket a templomban gyűjtötték össze, majd vasárnap, dr. Erdő Péter bíboros, Esztergom-budapesti érsek, a nagymise után, megáldotta azokat.
Hétfőn megkezdődött a szortírozás, a csomagok legalább öt kilót nyomtak. Volt itt minden: burgonya, sárgarépa, karalábé, karfiol, kukorica, dinnye, barack, szilva. Elsőként a templomhoz köthető szegényeknek vitték házhoz az élelmiszereket, majd délután öt órakor, az Egek Királynéja templomban kezdődött az akció. Félénken jöttek az emberek, az egyház segítői, Gönczöl Jánosnéval az élen, kedves szavak kíséretében nyújtották át a csomagokat. Még arra is ügyeltek, hogy a több gyerekes családoknak több jusson.

– Nagyon nehéz körülmények között élünk, egyedül nevelem a gyerekeimet – mondja elkeseredve Földvári Erzsébet. – Fél éve elvesztettem az állásom, azóta hiába próbálkozom, böngészem az ajánlatokat, jelentkezem mindenhova, de még csak válaszra sem méltatnak. Havi tizennyolc ezer forintból élünk hárman, valószínűleg az Árpád úti lakásom is elvesztem. Templomba járok, minden nap imádkozom, kérem a Jóistent, hogy segítsen. Jól jön ez a kis adomány, beosztjuk, egy hétig elleszünk vele, de az igazi az lenne, ha találnék munkát.

Fél óra elteltével elfogytak a csomagok, kis időre megoldódott jó néhány szegény család ebédje.

Á.T.

Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye