Ajánlott videóHelyi érték (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9948949 alkalommal 6748690 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Curtis és Majka lezúzták Újpestet


Soha ekkora tömeg, soha ekkora buli nem volt még a Szent István téren, mint Curtis és Majka közös koncertjén, a Városnapok második napján. A fergeteges show sikerére jellemző, hogy a közönség egyszerűen nem hagyta lemenni a színpadról a sztárokat. A műsor mintegy fél órával el is húzódott.Címkék:
Városnapok
Wintermantel Zsolt
Curtiséknek persze egyébként sincs nehéz dolga, ha arról van szó, hogy fel kell tüzelni a közönséget, ez alkalommal azonban még kevésbé kellett megertőteniük magukat. A hangulatot ugyanis a No SeatbeltZ, a Pearls of Roxette, a Partyzän és a Curva Mildenberger alapozták meg.
A két fociőrült rappernek igazán nem volt tehát nehéz feltenni az i-re a pontot.

Az őrület délután háromkor kezdődött, amikor az Újpesti Zenekarok Fesztiváljának győzteseként, a Szigetet frissen megjárt No SeatbeltZ lépett színpadra. Dallamos, grounge és punk-rock zenéjükkel nem segítettek a tikkasztó hőséggel küzdő nézőknek a lehiggadásban, sőt. Elhangzott aktuális slágerük, a Sometimes is, amelynek frissen elkészült klipjére érdemes odafigyelnünk.

A zöldfülűek után ismerős dallamokra ropta a közönség. A színpadon, a Pearls of Roxette nevű Roxette tribute formáció szolgáltatta a talpalávalót, no meg természetesen a nosztalgiáznivalót is. Egymást érték a világslágerek, a nézők pedig csak arra az időre hagyták abba az éneklést, ameddig feldolgozták és elhitték, hogy tényleg egy nagy hókupacban játszanak a gyerekek a tér végén. A szervezők ugyanis azt találták ki, hogy, ha már van Újpestnek jégcsarnoka, jeget hozatnak onnan. A pálya tisztításakor összegyűlt havat hatalmas zsákokban hordták a Városüzemeltetés munkatársai. A közelben lévők előbb hitetlenkedve nézték az augusztusi hómunkásokat, majd önfeledt hógolyózásba, hóember építésbe kezdtek. Közben persze továbbra is Roxette bömbölt a színpadról, mintegy figyelmeztetve a nézőket: hó ide, hó oda, a hangulat akkor is forró marad.

A következő "csapást" a Partyzän mérte a nyugalomért felelős agyközpontokra. Vegytiszta, precíz metálzenéjükre - Isten bizony saját szemünkkel láttuk - még az árnyékos padokon, a háttérben ücsörgő idősebbek is ütemesen verték a ritmust botjukkal a kövezeten. Ősz hajú nagypapa és hosszú hajú, szakadt farmeros rocker együtt szórakozott, miközben a színpadon az egyébként tisztes családapák zúzták a szóló és basszusgitárokat.

Amikor a partizánok visszavonulása után a Curva Mildenberger vette át a mikrofonokat, a tér egyszeriben belilult. A fura nevű együttes ugyanis egy, az Újpest szurkolóiból alakult zenekar. Érthető tehát, ha a színpaddal szemben nagyjából teljes létszámban megjelentek az ultrák is, akik igazi meccshangulatot varázsoltak a Szent István térre. Némely rigmusukra ugyan a helyszínen szolgálatot teljesítő rendőrök összevonták a szemöldöküket, de azért még az ő lábuk is járt, hol Depeche Mode, hol Carmen (a Bizet-féle) feldolgozásokra.
Újpest polgármestere nem is lenne újpesti, ha nem állt volna be névre szóló Wintermantel 39 feliratú UTE mezében a közönség sorai közé. WIntermantel Zsolt együtt tombolt a szurkolókkal, a szurkolók zenekarára.

A polgármesterre egyébként más feladat is hárult még ezen az estén. Curtis augusztus 30-án ünnepli 22. születésnapját. Ezt megelőlegezendő, a polgármester az esti koncerten lepte meg a rappert egy speciálisan számára készíttetett tortával. A közönség üdvrivalgását nem is igazán lehet szavakkal leírni, ahogy Curtis arcát sem, aki persze semmit sem sejtett a közelgő meglepetésről. Amint arról sem, hogy a tortát egy másik is követi: Domi, Curtis barátnője ugyanis szintén a show kellős közepén köszöntötte fel párját.

A kis intermezzo megszakította ugyan a showt, a hangulat azonban nemhogy nem ült le, de még fokozódott is. Amikor a közönség, a szervezők és Curtis jelen lévő mamája is azt képzelték, hogy a jókedv és a buli immár fokozhatatlan, Curtis és Majka rázendített legújabb, mindeddig egyetlen közös dalára, amely annak ellenére, hogy még szinte ropogós, senki előtt nem volt ismeretlen.

A Belehalok (Bomba vagy baby)  egyik érdekessége egyébként, hogy két helyen női hang szólal meg, amely nem másé, mint Majka hamarosan megszületendő gyermekének édesanyjáé, Dundikáé. Nos, az apró szépség, mintha a dal kedvéért tenné, meg is jelent a színpad mögött, rövid ruhácska alá rejtve egyébként szépen gömbölyödő pocakját.

A két rapper egyébként nemcsak Curtis, de Majka slágereket  is előadott, így a közönség a Kiszavazó show mellett például a Tündi bündi-re is "jump"-olhatott.
A feledhetetlen este legfőbb különlegessége azonban az volt, hogy Curtis másik felén, BLR-en kívül az N.K.S.-t is magával hozta, sőt, saját slágereit ezúttal nem gépzenei kísérettel félplayback adta elő, hanem egy nagyzenekar előtt állva, élő zenei kíséret mellett.Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye