Ajánlott videóKörkép -1- (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9957109 alkalommal 6755017 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Nemzetközi díjra esélyes az újpesti épület


324 épület szerepel a Baumit Life Challenge nemzetközi építészeti díján. A jelölések 26 országból, Európából és Kínából érkeztek. A nemzetközi zsűri hat kategóriában választja ki a díjazott épületeket, ezek a családi ház, társasház, középület, energetikai felújítás műemlék-felújítás és speciális struktúra.Magyarország 21 épülettel vesz részt a pályázaton, az energetikai felújítás kategóriában Újpest is képviselteti magát a versenyen a Lebstück utcai panelházzal.

Újpest főépítésze, Szesztai György kérte fel a Budapesti Műszaki Egyetemen működő színdinamikai műhely művészeti vezetőjét, dr. Tari Gábort, hogy készítse el az egyik korszerűsítésre váró tömb színezési koncepcióját. A tervező, aki maga is képzőművész, ezzel a geometrikus, absztrakt alkotással megmutatja, hogy a panelépületek homlokzata is lehet művészeti alkotás a klasszikus murális (freskó, sgraffito) művészethez hasonlóan.

Zenei kompozícióként alkotta meg az épület homlokzatát, a zenei összhangzattan mintájára épülő színskálákat hozott létre. Érdekesség, hogy a többféle változat közül közönségszavazással választották ki a megvalósult tervet.


A díj kiírója, a nemzetközi Baumit közönségszavazást is hirdetett a lifechallenge.baumit.com oldalon. Az épületeket regisztráció után 1-10 pont között lehet értékelni. A kategóriánkénti legmagasabb pontszámot kapott épületek építészei oklevelet kapnak. A regisztráció során lehetőség van arra, hogy a szavazatot leadó érdeklődők jelentkezzenek egy sorsolásra, amelyen egy kétszemélyes utazást lehet nyerni a Baumit Life Challenge június 14-i díjátadó ünnepségére Pozsonyba.

 Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye