Ajánlott videóKörkép -1- (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9957110 alkalommal 6755018 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Az engedelmes kutya a boldog kutya


A Rex Alapítvány és a Rex Tanoda április 7-én negyedik alkalommal tartotta meg az engedelmes kutyák napját az Állatszigeten. – Azért boldog kutya az engedelmes kutya, mert ők okozzák mind maguknak, mind környezetüknek a legkevesebb problémát – mondja dr. Király Péter, a Rex Kutyaotthon Alapítvány alapítója. – Az állattartás az esetek túlnyomó többségében nem csupán a tartó számára felelősség, hanem a környezet számára is. Gondoljunk csak a kutyapiszokra vagy az állatok által terjesztett betegségekre. Nagyon fontos, hogy a felelős állattartás része legyen az, hogy az állat ki legyen képezve, hogy ne támadjon meg embereket, ne ugasson feleslegesen, viselkedjen kulturáltan, ne zavarja a környezetét. Ezek a viselkedésformák mind befolyásolhatók, ezért kellenek a kutyaiskolák, hogy ezeket beszabályozzák ugyanúgy, mint a gyerekeknél. Amikor 25 éve kitaláltam, hogy létrehozom az alapítványt, elsősorban arra gondoltam, hogy bajba jutott állatokat, főleg kutyákat mentünk majd. Aztán, ahogy külföldön jártam és megismertem más állatvédő szervezeteket, a több száz éves múltú angol állatvédelmi kultúrát, rájöttem, hogy ez egy sokkal komplexebb probléma, aminek a megoldása is sokkal komplexebb, mint ahogy gondoltam. Így aztán rájöttem, hogy az Állatszigetnek is egy komplex terápiás központnak kell lennie. Kezelnie kell a kóborállat-problémát, fejleszteni kell a felelős állattartás kultúráját. Részt kell vállalnia az oktatásban, a szemléletformálásban, az ismeretterjesztésben, a kutyakiképzésben.

A rendezvényen Tóth Ferenc „Fritz”, a Rex Tanoda vezetője tartott bemutatót az iskola növendékeivel – kutyákkal és gazdikkal, majd több érdekes programon vehettek részt a látogatók. Volt dog dancing, agility, klikker tréning, valamint több előadás is, például a kutya személyiségfejlesztéséről coach-csal.

Az Állatsziget következő rendezvénye a felelős állattartás napja lesz május 6-án.

pjKiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye