Ajánlott videóNői szakasz (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9957127 alkalommal 6755035 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Nemzetközi roma nap Újpesten


Az „Eötvös József” Cigány-Magyar Pedagógiai Társaság, az Újpesti Cigány Nemzetiségi Önkormányzat és a Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat április 8-án tartotta meg a hagyományos nemzetközi roma napot a Rácz Gyöngyi Közösségi Központban.Az ünnepséget Molnár István Gábor, az Újpesti Cigány Önkormányzat elnöke nyitotta meg, majd dr. Zsigmond Barna Pál, Újpest alpolgármestere köszöntötte a jelenlévőket.

– Büszkék vagyunk arra, hogy Újpest egy befogadó város volt, és hogy a cigányság őslakos volt Újpesten, s mindig harmóniában élt itt a többi nemzetiséggel. Büszkék vagyunk arra, hogy itt működik ez a gyönyörű kulturális központ, amely egyedülálló az országban. Hozzák el ide ismerőseiket, hogy ők is lássák ezt az ékszerdobozt! A nemzetközi roma nap jó alkalom arra, hogy beszéljünk a romák örömeiről, bánatáról, közös feladatainkról. Egy nagyszerű csapat dolgozik itt, legyenek büszkék rájuk! Nemrég beszélgettünk Molnár István Gáborral, és elmondtam neki, hogy Csíkszeredán hat évig voltam főkonzul, és ott nagyon sok cigány barátom volt. 1990-ben Marosvásárhelyen éltem, amikor a román-magyar verekedés kitört. Akkor a cigányok „Ne féljetek magyarok, megjöttek a cigányok” felkiáltással siettek a segítségünkre. Ennek köszönhetően éltük túl többen is ezt az eseménysorozatot. Gábor felvetette, hogy hívjam meg ide valamelyik ottani barátomat. Ennek én eleget is tettem, és elhívtam ide Varga Jancsi „Borzos” prímás barátomat és két zenésztársát, hogy az újpestiekkel, zenészekkel ismerkedjenek. Remélem, sok barátság születik ebből a találkozásból!

Az erdélyi zenészeken kívül ezen a napon színpadra lépett Jónás Judit színművész, Rupa Ilona nótaénekes, az Újpesti Cigányzenekar, valamint Szecső Kovács Zoltán és táncosai. A fiatalabb generációt Báró, Kunu Márió, Lupo és a Lashe Shave szórakoztatta.

A rendezvényt Újpest Önkormányzata támogatta, fővédnöke dr. Molnár Szabolcs alpolgármester és Csóka János Pál, a Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke volt.

pjKiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye