Ajánlott videóKörkép -4- (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9957109 alkalommal 6755017 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Hívogató tavaszi zöldek


Tavasszal már várjuk a friss zöld illatát, ízét. Télen kifogynak a vitamin és ásványi anyagraktárok a szervezetből. Ezért vagyunk fáradékonyabbak is, mert a fiziológiás folyamatokhoz nincs elegendő vitális anyag.A tavaszi zöldségek sok vitamint, nyomelemet, ásványi anyagot, flavonoid vegyületeket tartalmaznak. A legjobb enzimforrás, ha nyersen fogyasztjuk.

Először a salátákhoz tudjuk felhasználni a vitamindús zöldségeket.

Az újhagyma, piros retek, medvehagyma friss ízeket adnak a salátáknak. Jégsalátát, cukkinit újhagymát, retket, medvehagymát felaprítjuk. Páclevet készítünk balzsamecet, citromlé, olívaolaj, só, bors, petrezselyem hozzáadásával, majd ráöntjük a salátára. Elkészíthetjük majonézes változatban is.

Az új sárgarépa és fehér répa zöldjükkel együtt felhasználható levesek, köretek, zöldséges rizs, hidegtálak, francia saláta készítésekor. Főzhetünk tavaszi vegyes főzeléket új karalábé és új zöldborsó hozzáadásával.

Az újhagyma, a sárgarépa, a fehérrépa zöldjét és a medvehagymát aprítva salátákhoz, köretekhez tehetjük. Az újhagymát, medvehagymát minden ételbe tehetjük, amibe hagymát, fokhagymát tennénk. Amennyiben nem használjuk fel egyszerre, akkor eltehetjük a mélyhűtőbe.

Készítsünk házi pestót. A friss ledarált zöld leveleket leöntjük sóval, őrölt borssal, citromlével ízesített olívaolajjal. Tehetünk bele erős vagy kápiapaprikát, reszelt gyömbért, ízlésünknek megfelelően.

Az új karalábé és zöldborsó nem tartalmaz még sok durva rostot, könnyebben emészthető. kitűnő leves-, főzelék-, köretalapanyag. Tehetjük salátákhoz is.

Az új tavaszi zöldségekből készített frissen préselt levek feltöltenek energiával, értékes enzimeket és rostokat is tartalmaznak. Lettner AnnamáriaKiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye