Ajánlott videóZenéről zenére Újpesten (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9957105 alkalommal 6755013 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Sorsközösség és régi barátság. Két kultúra találkozása egy napon: programsorozat és konferencia a lengyel-magyar barátság jegyében.Egy ezeréves barátság újjászületése – Százéves a modern lengyel állam címmel rendezett egész napos programsorozatot az Újpesti Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium és a Fiatalok Újpestért Egyesület március 21-én.

A szervezők elmondása szerint a rendezvény célja az volt, hogy ápolja a lengyel-magyar kapcsolatokat, megismertesse a lengyel kultúrát az újpestiekkel, a gasztronómiától a lengyel történelem kiemelkedő szereplőiig, a vallástól a sportig, és bemutassa a két nemzet történelmének közös pontjait.

A lengyel-magyar barátság napjára és a százéves modern lengyel állam létrejöttére sok színes programmal, lengyel-magyar barátságos focimeccsel, újpesti középiskolások vetélkedőjével a lengyel kultúráról, a Lengyel Intézet, az Újpesti Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Lengyel Tanszékének standjaival, és a Visoczki-légió huszárainak bemutatójával emlékeztek a Károlyi Gimnáziumban.

A programsorozatot egy szakmai konferencia zárta, pódiumbeszélgetésekkel és előadásokkal. A konferenciát a rendezvény fővédnöke, dr. Zsigmond Barna Pál alpolgármester nyitotta meg, majd Marcin Sokolowski, a lengyel nagykövetség konzulja köszöntötte az érdeklődőket, akik sok mindent megtudhattak a lengyel-magyar kapcsolatokról, Lengyelország vallási életéről, sőt a két ország futballtörténelméről is.Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye