Ajánlott videóKulturkáló (2018.02.09.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9684331 alkalommal 6558431 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

A Nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium keresztszülő programja


Újpest Önkormányzata 2011 ősze óta vesz részt az 1622 óta működő nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium keresztszülő programjában.Újpest Önkormányzata 2011 ősze óta vesz részt az 1622 óta működő nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium keresztszülő programjában. A keresztszülő program keretében a támogató jelképes keresztszülőséget fogadhat olyan szórványban lakó, tehetséges, de szerény anyagi vagy szociális körülmények között élő magyar gyermekek taníttatása érdekében, akik a tanulmányaikat a Bethlen Gábor Kollégiumban kívánják folytatni.

Újpest Önkormányzata tanévenként két diákot támogat az éves tehetséggondozási keretéből fejenként 180 000 Ft-tal. A pénzt minden esetben a diákok iskoláztatási és kollégiumi elhelyezési költségeire fordítják. A 2017/2018-as tanévben ezt a támogatást a 17 éves Basa Laura székelykocsárdi és a 13 éves Szabó Iringó magyarkapudi diák kapja.

A Bethlen Gábor Alapítvány a támogatás pénzügyi felhasználásáról minden év június 30-ig elszámol Újpest Önkormányzata felé, illetve minden félév végén jellemzést készít a diákok iskolai előmeneteléről. Minden tanévben a kollégium ösztöndíjbizottsága kiválasztja a támogatásra érdemes két diákot és felterjeszti azok pályázatát a támogató önkormányzathoz.

2017. november 24-én, Bethlen Gábor halálának évfordulóján, az ezeréves kereszténység, a Reformáció 500., a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium alapításának 395. és felújításának első évfordulója alkalmából felavatásra kerül a kollégium udvarán a Magyar Mártírok Emlékműve. A szobrot Kajtor Márta és dr. Szőcs Gyula állíttatta, a kollégium mecénása és fáradhatatlan támogatója. Az emlékmű Györfi Sándor karcagi szobrászművész alkotása. Újpest Önkormányzatát dr. Szabó Béla képviselő úr képviseli.Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye