Ajánlott videó...Ahogy történt (2018.02.16.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9708914 alkalommal 6574956 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Általános iskolások helytörténeti vetélkedője


Huszonnegyedik alkalommal rendezte meg általános iskolásoknak szóló helytörténeti vetélkedőjét az Újpesti Helytörténeti Alapítvány. Az eseménynek az Angol Nyelvet Emelt Szinten Oktató Általános Iskola adott otthont november 16-án.A helytörténeti vetélkedőn, melyet dr. Zsigmond Barna Pál alpolgármester nyitott meg, nyolc újpesti általános iskola indult. A zsűri tagjai dr. Kőrös András, a Közművelődési Kör ügyvivője, dr. Kovács Ivánné, az Újpesti Városvédő Egyesület tiszteletbeli elnöke, Szöllősy Marianne, a Városvédő Egyesület elnöke, Tamás Ilona, az Észak-Budapesti Tankerület igazgatója, Rojkó Annamária, az Újpesti Helytörténeti Értesítő szerkesztője és Iványi János, a Helytörténeti Alapítvány kuratóriumának elnöke volt. A csapatoknak többek közt olyan feladatokat kellett szellemesen megoldani, mint például újpesti üdvözlet írása korabeli képeslapon, híres újpestiek felismerése fotókról, vagy interjú készítése egykori híres újpestiekkel.

Első helyen végzett a Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium, második lett a Halassy Olivér Német Nyelvet Emelt Szinten Oktató Általános Iskola És Nyelvoktató Nemzetiségi Iskola, harmadik helyen végzett a Megyeri Úti Általános Iskola, negyedik lett a Homoktövis Általános Iskola, ötödik a Pécsi Sebestyén Ének-Zenei Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, hatodik a  Szigeti József Utcai Általános Iskola, hetedik a Bene Ferenc Általános Iskola, nyolcadik pedig a Szűcs Sándor Általános Iskola.

Dr. Molnár Szabolcs alpolgármester a díjak átadását követően így összegezte a vetélkedőn szerzett tapasztalatait:

Ebben a korban, amikor az internet, a számítógép meg a telefon moderálja a világot, talán a korábbiaknál kicsit kevesebb gondolat vetül a múltunkra, a gyökereinkre. A gyerekeinknek gyökereket tudunk adni, meg szárnyakat. Kell tudni, hogy merről jöttünk, hol voltak az elődeink, őseink, és akkor meg tudjuk fogalmazni azt, hogy merre szeretnénk mi eljutni.                        

 

PJ
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye