Ajánlott videóNői szakasz (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9951368 alkalommal 6750610 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Új háziorvosi rendelőt avattunk


Kunhalom utcai helyett Vadgesztenye utcai rendelőnek nevezhetjük mostantól a kertváros és a Tungsram lakótelep egy részét ellátó háziorvosi rendelőt.Címkék:
Wintermantel Zsolt
Az elnevezésnél azonban sokkal fontosabb, hogy a régi, elavult épület helyett egy modern, új építésű rendelővel lett gazdagabb Újpest. Az új felnőtt háziorvosi rendelőt augusztus 4-én, pénteken adta át Wintermantel Zsolt polgármester és dr. Zsigmond Barna Pál alpolgármester.

„Két folyamat zárult most le Újpesten: egyrészt felépült ez a rendelő, másrészt pedig lezárult az a program, amelyet 2014-ben indítottunk az egészségügyi intézmények felújítására” – mondta az avatási ünnepségen Wintermantel Zsolt. A polgármester hangsúlyozta: nem csak az új létesítmény épült fel, hanem ezzel párhuzamosan megújult a mellette lévő játszótér is. A szomszédos Fóti úti iskolában pedig rekonstrukciós munkálatokat végeznek, és jövőre tornacsarnokkal is bővül az intézmény.

„Mindez hűen tükrözi a városvezetés azon szemléletét, hogy tudatosan gondolkodunk azon, hogy Újpesten mindenki – a legkisebbektől a legnagyobbakig – a számára legmegfelelőbb életkörülmények között éljen. Hogy a kisgyerekek hasznosan, kellemes környezetben, szép játszótereken tölthessék el a szabadidejüket, hogy a kicsit nagyobbak korszerű iskolákban tanulhassanak és fizikailag is fejlődhessenek, és a felnőttek is megkapják a számukra legmegfelelőbb színvonalú egészségügyi ellátást” – mutatott rá Wintermantel Zsolt.

Ú.N.


Megújult az újpesti rendelőhálózat

Újpest önkormányzata 2014-ben felújította a felnőtt és gyermek háziorvosi rendelőket, valamint a védőnői szolgálat helyiségeit. A Kunhalom utca 1. alatt található felnőtt háziorvosi rendelő mérete és helyszíni adottsága nem tette lehetővé a korszerűsítés megoldását oly módon, hogy hosszú távon működési engedélyt kapjon. Az épület műszaki színvonala és elavultsága miatt a felújítás olyan sokba került volna, hogy inkább új épület kialakítása lett a cél. A tervezés 2014 második felében indult, az építkezés 2016 márciusában kezdődött, és mostanra fejeződött be.


Illeszkedik a környezethez az új létesítmény

A Kunhalom utcai új rendelő földszintes épülete magastetővel készült, hogy a helyi építési szabályzatnak megfelelően illeszkedjen a környék családi házas beépítéséhez. A létesítmény az új évezred kihívásainak megfelelően teljesen akadálymentes kialakítású. Korszerű épületgépészettel szerelték fel, a fűtést és a meleg vizet víz-levegő hőszivattyús rendszer biztosítja. A váróból két rendelőegység nyílik, mindegyikhez fektető tartozik. Az új épület négy praxis betegforgalmának ad helyet váltott műszakban. Szükség esetén a mentő az udvari hátsó bejárattól tudja elvinni a kórházi kezelésre szorulókat.Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye