Ajánlott videóKörkép -4- (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9953069 alkalommal 6752038 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Pont került egy csúnya ügy végére


Csütörtöktől bezár az Arsenal pékség. Bár sokunk szerette az ottani termékeket, az üzlet bérlésének jogi-gazdasági ügyei korántsem voltak ilyen finomak.Az üzemeltető cégnek az öt plusz két évre szóló bérleti szerződése tavaly augusztus 31-én lejárt. Azóta nem fizetették az üzlethelyiség után a használati díjat, az elmaradás milliós nagyságrendű, mellyel az Újpestiek közösségét károsították meg, annak ellenére, hogy a pékség számára előírt bérleti díj egyébként nem számított magasnak, a piaci hasznosítás alsó részében állapították meg az összeget, tekintettel az itt végzett tevékenységekre.

Újpest Önkormányzatának vagyonkezelője több ízben próbált egyezségre jutni a tulajdonossal, ám az évekig húzódó tárgyalások után sem sikerült megállapodni a vállalkozóval a leromlott állapotú ingatlan helyzetének rendezéséről. Az épület műszaki állapota elavult, a bérlő a szokásos használattal kapcsolatos karbantartási feladataival is elmaradt.

Mivel a Munkásotthon és az Erzsébet utca találkozásánál elhelyezkedő romos ingatlannal a pékség tulajdonosai rendelkeznek, a Munkásotthon utcában található, közel ugyanekkora építési telekkel az Újpesti Önkormányzat, az üzlethelyiséggel pedig az UV Zrt., az egyeztetések szükségesek voltak, hogy a tömböt be lehessen építeni.

Az UV Zrt. mindvégig azt az álláspontot képviselte, hogy a jelenlegi helyzet nem tartható fenn, a tömbrehabilitáció befejezését a meglévő romos épület bontásával kell biztosítani. A tárgyalások alapján az ingatlanok tulajdonjogi helyzetének rendezésével és a bérleti szerződés határozott időre való meghosszabbításával lehetett volna elérni olyan megoldást, amely mindkét félnek megfelel. Az egyeztetések több év elteltével sem vezettek eredményre, mivel a pékség tulajdonosai túl magas árat kértek a tulajdonukban lévő ingatlanért, míg az önkormányzat, illetve az UV Zrt. által felkínált vagyonelemeket olcsón akarták megvenni.
Miután nem született megállapodás, az Újpesti Önkormányzat és az UV Zrt. pályázatot írt ki a birtokukban lévő ingatlanok értékesítésére, melyen a legmagasabb összeget kínáló pályázót hirdették ki győztesnek. A versenytárgyaláson egy építőipari céggel együtt az Arsenal pékség tulajdonosa is indult, de ajánlata elmaradt a nyertesétől. Az UV Zrt. azt is felajánlotta a pékségnek, hogy próbáljon megállapodni az új tulajdonossal, ám nem született megegyezés a felek között. A terület kiürítését 2017. június 29-re rendelte el a bíróság. Az Arsenal pékség honlapján azt írja, hogy termékeik továbbra is elérhetők a partnerüzletekben, és tervezik, hogy új helyen folytatják a termelést.Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye