Ajánlott videóNői szakasz (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9953067 alkalommal 6752036 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Folytatódik a felújítás a Fóti úti suliban


A szeptembert már egy felújított épületben kezdhetik a Fóti úti suli diákjai. Tavaly megújult a fűtésrendszer, ebben az évben pedig kicserélik a nyílászárókat. Az Angol Nyelvet Emelt Szinten Oktató Általános Iskolában folytatódik az energetikai korszerűsítés.Címkék:
Hajrá Újpest
oktatás
A tavaly elvégzett első ütem mintegy százmillió forintba került, kicserélték a csőhálózatot és a radiátorokat, a kazánházat pedig a pincébe telepítették.

A megvalósult beruházások révén mérséklődött a fűtéshez szükséges energia mennyisége. A korszerűsítéssel hosszútávon biztosítható az épületek energetikailag hatékonyabb üzemeltetése, ami együtt jár a fenntartási és működési költségek csökkenésével.

A 2014-ben elkezdett iskolafelújítási program, melyet az önkormányzat saját erőből, a Hajrá Újpest városfejlesztési program keretében indított el, idén pályázati forrással kibővülve folytatódik.

A beruházás következő üteme a nyílászárók cseréje és a külső hőszigetelés lesz, megújul a tetőszigetelés, és napelemeket is felszerelnek a következő tanév kezdetéig.

A fejlesztést az Újpesti Önkormányzat az Európai Unióval közösen valósítja meg.

Ú.N.


Önkormányzati segítség az iskolának

Bár törvény szerint már nem az önkormányzat felelős az iskolák fenntartásáért, a városvezetés kiemelt figyelmet fordít iskoláira, iskolásaira. Hol saját forrásból áldoz a korszerűsítésre, hol pályázati úton igyekszik minél több központi vagy uniós támogatást megszerezni erre a célra. Ennek az erőfeszítésnek egyik kiemelkedő sikere a most megítélt, közel negyedmilliárdos támogatás elnyerése, amellyel a Fóti úti iskolát korszerűsítik a nyári szünidő alatt.


Nyolc iskola újult meg Újpesten

Számos oktatási intézmény újult meg az elmúlt években Újpesten az önkormányzati forrásoknak, illetve a sikeres pályázatoknak köszönhetően. Az Új Széchenyi Terv, valamint a Hajrá Újpest városfejlesztési program nyolc újpesti iskola korszerűsítését tette lehetővé. Több tetőfelület kapott új szigetelést, megszépültek a homlokzatok, új nyílászárók, energiatakarékos lámpatestek és napelemek tették modernebbé, környezetkímélőbbé az iskolákat.Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye