Ajánlott videóNői szakasz (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9957093 alkalommal 6755001 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Újpest idén is a legsportosabb város


Újpest ötödször is elnyerte a legsportosabb város címet a Kihívás Napján. A díjat június 13-án adta át a Magyar Szabadidősport Szövetség a Magyar Sport Házában. A Kihívás Napját 1991-től rendezik meg hazánkban a Magyar Szabadidősport Szövetség szervezésében. Május utolsó szerdáján a résztvevő városok sportolásra ösztönzik polgáraikat, és abban mérik össze az erejüket, hogy hol mozognak legalább tizenöt percet a legtöbben a lakosság lélekszámához viszonyítva. A versengés éjfélkor kezdődik és este kilencig tart.

Magyarországon a népesség létszáma alapján megállapított hét kategóriában vesznek részt a versenyben a települések. Újpest az elsők között csatlakozott a mozgalomhoz, és a legutóbbi öt alkalommal sorozatban nyerte el a legsportosabb város címet a nagyvárosok, vagyis a hetvenezer főnél nagyobb lélekszámú települések kategóriájában.

Idén május 31-én rendezték meg a Kihívás Napját. Újpesten a programokat az önkormányzat ifjúsági, sport, művelődési és oktatási osztálya szervezte. Számos helyszínen várták a sportolni vágyókat, így többek között az UTE Szusza Ferenc Stadionban, az UTE Atlétikai Stadionban, a Szilas park játszóterén és sípályáján, a Semsey Aladár parkban, az Ugró Gyula parkban, a BigWallnál, a Tarzan™ Parkban, a Halassy Olivér Városi Uszodában, a Hodos Tamás Budapesti Tollaslabda Csarnokban, a Székpatak utcai műfüves focipályán, az Újpesti Babits Mihály Gimnáziumban, a Megyeri Úti Általános Iskolában és a Farkas-erdőben is.

A legsportosabb városnak járó díjat a Magyar Sport Házában adta át az Újpesti Önkormányzat küldöttségének Czene Attila, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke. Dr. Zsigmond Barna Pál alpolgármester a díjátadó ünnepségen elmondta: „A Kihívás Napja nem csak a versengésről szól, még ha fontos a versengés is, de a legfontosabb, hogy sportoljunk együtt, legyünk egészségesek, tartsunk össze, és örvendjünk annak, hogy sportolhattunk. Az a nap igazi fő üzenete, hogy mozogjon mindenki. Ezért a köszönet leginkább Újpest polgárait illeti, akik felsorakoztak az ügy mellé, és köszönet illeti a szervezőket, az önkormányzat ifjúsági, sport, művelődési és oktatási osztályát, vezetőjét, Kóródi Mariannt, és az egész munkaközösséget is, hiszen ez igazi csapatmunka. Wintermantel Zsolt polgármester úr hagyományosan az élére áll a kezdeményezésnek, amelynek részese az egész város, és most ismét mindenki előtt bebizonyosodott, hogy Újpest a legsportosabb város.”
CsJ


A Magyar Szabadidősport Szövetség összesített adatai szerint idén 449 partner vett részt a Kihívás Napján. A benevezett településeken összesen másfél millióan élnek, közülük több mint 920 ezren sportoltak együttesen több mint 71 millió percet. A városokon kívül külön kategóriában indultak oktatási intézmények, tűzoltóságok, munkahelyi és szerkesztőségi csapatok is. Az adatokat önbevallás alapján összesítették, és ebben az évben először online rendszerben végezte az adatfeldolgozást a Magyar Szabadidősport Szövetség.


Magyarország legsportosabb települései 2017-ben:
Újpest (70 ezer fő fölött)
Kazincbarcika (25–70 ezer fő)
Makó (8–25 ezer fő)
Nyíradony (3–8 ezer fő)
Alsóörs (1500–3000 fő)
Hantos (700–1500 fő)
Hernádszentandrás (700 fő alatt)
(A Magyar Szabadidősport Szövetség összesítése)

A kezdeményezés Kanadához fűződik, ahol két szomszédos város 1982-ben úgy döntött, hogy egész napos vetélkedés keretében döntik el, hol szeretnek jobban sportolni az emberek. Az akció aztán hagyománnyá vált, évről évre megrendezik, és lassan elterjedt az egész világon.Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye