Ajánlott videóKörkép -3- (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9951308 alkalommal 6750557 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Kultúra és egészség


Társastánc, jóga, távol-keleti küzdősportok, aerobik minden korosztálynak. Az egészségmegőrző programok sokaságával várják az érdeklődőket az Újpesti Kulturális Központ Nonprofit Kft. intézményei.Az újpesti kulturális intézmények nem csak a művelődést, hanem az egészségmegőrzést és a tudatos életmód népszerűsítését is fontosnak tartják. Ezért számos rendezvényt kínálnak szeptembertől a nyári szünetig.

Legközelebb június 10-én, szombaton délelőtt tíz órától táncházat tartanak gyerekeknek. A Margit-napi mulatságot a Polgár Centrumban rendezik. Aztán június 12-én, hétfőn délután kettőtől este hat óráig az Ifjúsági Házban várják véradásra az önkénteseket.

A nyári szünet után az Újpesti Kulturális Központ Nonprofit Kft. legnagyobb rendezvénye szeptember 23-án lesz a Káposztásmegyeri Sport- és Egészségnapon, Futó és Kerékpáros Fesztiválon. Az Újpesti Karinthy Frigyes Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskolában mérések és szűrővizsgálatok mellett tanácsadást és felvilágosítást nyújtanak az érdeklődőknek.

Szeptembertől a rendszeres foglalkozások is elindulnak az újpesti kulturális intézményekben. A mozogni vágyók számos lehetőség közül választhatnak, legyen az alakformáló torna, taekwondo és aikido, hastánc, jóga, akrobatikus rock and roll, hiphop és dance, salsa, zumba vagy társastánc.

A mozgás mellett a mentálhigiénés fejlesztés is megjelenik a gazdag programkínálatban. Ingyenesen látogatható stresszoldó klub működik a Megyeri Klubban, és szintén díjmentesen vehető igénybe egy másik különleges foglalkozás, a 3-1-2 meridián torna a Lóverseny Téri Közösségi Házban.

Kifejezetten az idősebb korosztálynak szól a szenior torna a Lóverseny téren. A legfiatalabbaknak és a kisgyerekes szülőknek is számos programot kínálnak több helyszínen a baba-mama klubtól és ringatótól a bikfic tornán és a családos éneklésen, mondókázáson keresztül az ovis táncig és mozgáskoordináció-fejlesztésig.

A kirándulást kedvelőknek ott a Farkas-erdő, ahol óvodai csoportok és iskolai osztályok jelentkezését is várják. A gyerekeknek tartott terepsétákra ingyenesen biztosítanak szakmai vezetést és eszközöket.

Június 12-én, hétfőn délután kettőtől este hat óráig véradást tartanak az Ifjúsági Házban. Legalább ötven kilogramm testsúlyú, tizennyolc évnél idősebb személyeket várnak. A regisztrációhoz személyi igazolványra, lakcímkártyára és TAJ-kártyára van szükség. A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a véradás előtt étkezzenek és fogyasszanak sok folyadékot a jelentkezők.

Az Újpesti Kulturális Központ Nonprofit Kft. a város kulturális intézményeit fogja össze. Hozzá tartozik az Ady Endre Művelődési Ház, az Újpest Színház, a Polgár Centrum és az Újpest Galéria, az Ifjúsági Ház és az Új Galéria, a Lóverseny Téri Közösségi Ház, a Megyeri Klub, a Homoktövis KvOk és a Neogrády László Helytörténeti Gyűjtemény.

CsJKiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye