Ajánlott videóKörkép -4- (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9951314 alkalommal 6750562 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Bemutatkoznak a jövő asztalosai


Kiállítás nyílt a végzős tanulók vizsgamunkáiból a Kozma Lajos Faipari Szakközépiskolában.Újpest mindig is mesterekkel és termelő cégekkel büszkélkedő város volt, ahol a munkát nagy megbecsülés övezte, legyen az akár kétkezi munka, akár ipari vállalkozás. Ezeknek a hagyományoknak megfelelően igyekszünk támogatni a szakképző intézeteket, és büszkék vagyunk rá, hogy újpestiek is tanulnak itt – mondta a kiállítás megnyitóján dr. Molnár Szabolcs alpolgármester.

Borbola Erika, a Kozma Lajos Faipari Szakközépiskola igazgatója emlékeztetett: több mint tízéves hagyományra tekint vissza a tárlat, amelyen a végzős diákok megmutathatják, mennyit tanultak és fejlődtek. Arról is beszélt, hogy a következő lesz az intézmény százharmincötödik tanéve, és ezt szeretnék rendezvényekkel is megünnepelni.

A bemutatott bútorokat megtekintette az iskola egykori növendéke, a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével kitüntetett Vizer József is. A nagy múltú újpesti asztalos dinasztia leszármazottjaként 2009-ben díjat alapított édesapja emlékére, amelyet minden évben a szakközépiskola legtehetségesebb diákjai kaphatnak meg. Idén a Kazinczy-díjas Böröcz Barnabás és a vizsgakiállításon kiválasztott munkát, egy szép lantlábú asztalt készítő Takács Tibor veheti majd át az elismerést.

A kiállítás megnyitóját követően átadták az iskola megújult tanműhelyét. Az avató ünnepségen Valló Péter, a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta, hogy további fejlesztéseket terveznek az újpesti intézményben, ahol a faipari oktatás mellett újabb szakmák is megjelenhetnek, így a dekoratőr-, a 3D-grafikus- és a díszítőfestő-képzés is.

CsJKiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye