Ajánlott videóHelyi érték (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9961371 alkalommal 6758430 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Gyorsan formálódik az új piac


A Szent István téren és környéken sétálva már bepillanthatunk az új piac földszintjére és galériaszintjére is, kicsit feljebb pedig már láthatjuk a leendő színházterem és a rendezvényközpont tömbjét is. Szépen, a tervek szerint haladnak a munkálatok.Címkék:
Piac
A közműkiváltási, mélyépítési és alapozási munkák végeztével, múlt év júliusában megkezdődött a pincefalak, födémek kivitelezése, illetve a térszint feletti szerkezetépítés. Mostanra a teljes vasbetonszerkezet elkészült – mondja Péhl Gábor projektmenedzser. – A kerítés takarásában, a Templom utca folytatásában megépült a kétszintes mélygarázs rámpájának vasbetonszerkezete, jelenleg a munkások az esővíz elleni szigetelésen dolgoznak. A homlokzati állványokról szerelik a függönyfalak és a burkolatok tartószerkezeteit, a színházterem fölött pedig épül a tető acélszerkezete. 

Bár az utcáról kevésbé látszik, de folyamatos munka zajlik az épület belsejében és a tetőkön is. Épülnek a piaci üzletek falai, és a házat egyre jobban behálózzák a gépészeti vezetékek. A második emeleti tetőteraszon készül az esővíz elleni szigetelés, és hamarosan helyükre kerülnek a bevilágító műanyag kupolák is. Már szerelik az épület felvonóit, mozgólépcsőit és lassan elkészül a hőközpont is. Április végén sor kerülhet a kivitelezés jelentős részének végét jelképező Bokréta ünnepségre. 

A kivitelezéssel párhuzamosan megkezdődött az új piac és vásárcsarnok üzleteinek bérlői pályáztatása, az első forduló eredményei április végére várhatók. 
DV.Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye