Ajánlott videóKörkép -2- (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9966943 alkalommal 6762485 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

BIG Filmfesztivál az Urániában

Diákok írták


Részese lenni a BIG Filmfesztiválnak immár második alkalommal, megtisztelő és egyben fenomenális élményt jelentett. Jó volt látni a kortársaink alkotásait, valamint saját készítésű filmünket is, egy kulturális szempontból is kiemelkedő helyen, az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Ebben az évben film noir műfajú alkotással neveztünk, ami számunkra több téren is kihívást jelentett. Annak ellenére, hogy ez volt az első produkciónk ebben a műfajban, eredményesen zártuk a fesztivált. 

A forgatási folyamat több pontján is nehézségekbe ütköztünk. A főszereplő elutazott, így másik szinkronhangot kellett választani helyette. Ezen felül minden környezeti hangot újra kellett venni, ezzel törekedve arra, hogy minél jobb legyen a produktum. Eredetileg ez egy iskolai gyakorlati feladatnak indult, amelyben akció-, horrorfilm és film noir stílusok közül lehetett kiválasztani a számunkra tetszőleges műfajt. Azért esett a választásunk a film noirra, mert azelőtt még sosem készítettünk hasonló alkotást.  Nehéz feladat volt nyolc-tíz percbe belesűríteni a stílusirányzat legfőbb elemeit, mint például a műfajnak megfelelő karakterek jellemeit, illetve a gyilkos szereplő megtalálásának módjait. Mindezek mellett hatalmas segítséget jelentett, hogy a legtöbb esetben az iskola stúdiójának felszerelését vehettük igénybe. A BIG Filmfesztivál, mint rendezvény, az iskolánkhoz kapcsolódik, így magától értetődő volt, hogy nevezünk az immáron 11. alkalommal megrendezett eseményre.

Büszkék vagyunk a közönségszavazáson az U19-es kategóriában elért első helyezésünkre. Örömmel tölt el minket ez az elismerés, mert ez egy pozitív visszajelzés arra vonatkozóan, hogy van eredménye a fáradtságos munkálatainknak.

Szegedi Áron és Zriki Semszi Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye