Ajánlott videóÚjpesti sport -1- (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9966826 alkalommal 6762410 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Feltöltődés tavaszi primőrökkel


Újra itt a tavasz! A szervezetünk megújulásra készülődik. Az élethez nélkülözhetetlen anyagok kimerülőben vannak, ezért fel kell tölteni a friss, életerőt adó anyagokkal.Kívánjuk a tavaszi zöld salátaféléket. Ahogy a természet zöldül, úgy zöldüljön a tányérjainkon is a sok tavaszi zöldség. Ne feledjük: akkor kapjuk a legtöbb energiát, enzimeket, vitálanyagokat, ha nyersen fogyasztjuk ezeket.


Medvehagyma

Értékes flavonoidokat, klorofilt, vitaminokat tartalmaz. Jellegzetes fokhagymaíze, illata, jól helyettesíti a fokhagymát, méregtelenítő és vértisztító hatásában is.


Új sárgarépa

Alaposan mossuk meg, és máris fogyasztható. A sárgarépa a bőrünk, szemünk vitalitását adja vissza. Sok béta karotint tartalmaz, jelentős a C-vitamin- és ásványianyag-tartalma is. A zöldjét is fogyasszuk el.


Újhagyma

Zsenge íze állandó kísérője a szendvicseknek. Az egész hagymát együk meg! Tehetjük minden hagymás ételbe. A légutakat tisztítja, az epe kiválasztást serkenti.


Zsenge karalábé

Alma helyett is fogyasztható tavasszal. Sok ásványi anyagot és vitamint tartalmaz. Értékes rostanyagai elősegítik a jó bélműködést. Tehetjük szendvicsekre, salátákba, vagy leves, főzelék, töltött, rakott étel, vagy köret készülhet belőle.


Fejes saláta

Könnyen emészthető, kedvelt tavaszi primőr. Finom rostokat, kevés kalóriát és sok vitamint tartalmaz, így a fogyókúrában is ott a helye.


Tavaszi kavalkád

1 cs. újhagymát, 5 levél medvehagymát kevés olívaolajon megpirítjuk. Ráteszünk 2 db lereszelt karalábét, és 1 cs. felkarikázott sárgarépát. Megpároljuk az egészet. 2 csomag kifőzött gnocchival összekeverjük. A zöldhagyma és sárgarépa felaprított zöldjével megszórjuk a tetejét. Fejes salátával kínáljuk.

Lettner AnnamáriaKiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye