Ajánlott videó



Körkép extra -3- (2017.05.19.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Újpesti Cseriti

Helytörténeti Értesítő


Újpesti Helytörténeti Értesítő

Az összes Helytörténei Értesítő...

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

Kapcsolatok











Az oldalt 8559112 alkalommal 5723036 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Zöldfűszerek alkalmazása


Az ételek ízét a fűszerek adják. Ezek lehetnek szárított, őrölt, porított, vagy friss zöldfűszerek. A frissen alkalmazott zöldfűszerek intenzív ízüket a bennük lévő illóolajok, enzimek és aromaanyagok sokaságának köszönhetik. Lettner Annamária dietetikus tippjei.



Készítsünk keverékeket friss cserepes, és más friss zöldfűszerekből.

Zöldfűszerkeverék

Hozzávalók:
1 csokor zöldpetrezselyem
1 csokor bazsalikom
1 csokor rozmaring
1 csokor koriander
1 csokor zellerzöld
1 csokor kapor
1 csokor medvehagyma
1 csomag újhagyma szára
Olívaolaj, tökmagolaj, szőlőmagolaj, repceolaj, lenmagolaj, ízlés szerint
Só, fokhagyma

Egész apróra vágjuk a zöld hozzávalókat. Külön- külön is lefagyaszthatjuk, vagy olajba tehetjük. Ízlésünknek megfelelően keverhetjük a fűszereket. Egy üvegbe töltjük a zöldfűszereket. A kiválasztott olajat elkeverjük sóval, zúzott fokhagymával. Annyit töltünk az üvegbe, hogy ellepje a zöld hozzávalókat. Egyszer megkeverjük, ha szükséges, még töltünk hozzá olajat. Lezárjuk és hűtőben tároljuk. Máris kész a házi pesto!

Főtt tésztára vagy más főtt ételre tehetjük. Köreteket ízesíthetünk vele: rizst, burgonyát, hajdinát, bulgurt, kuszkuszt, kölest. Töltött, rakott ételek töltelékébe keverhetjük. Sós sütemények ízesítője lehet. Pirítósra kenve is fenséges.
Hidegtálaknál, feltéteknél, salátáknál díszítő szerepe lehet.

Vegyes saláta

Hozzávalók:
1 db jégsaláta
1 db sárgarépa
1 db cukkini
1 csomag retek
1 csomag zöldhagyma
1 db kaliforniai paprika
Ízesítők:
1 db citrom és reszelt héja
0,5 dl olívaolaj
Kapor, zöldpetrezselyem, zöld zeller
Tökmag, szezámmag, napraforgómag, chiamag


A hozzávalókat felaprítjuk és egy nagy tálba tesszük. Az olajat elkeverjük a sóval, citromlével, és a citrom lereszelt héjával, valamint az aprított zöldfűszerekkel. Ráöntjük a tálban lévő hozzávalókhoz és elkeverjük. Magokkal díszítjük a tetejét.
Készíthetjük majonézes, kefires, tejfölös változatban is. Finom rostokkal dúsíthatjuk: búzacsírával, zabkorpával, búzakorpával, lenmagpehellyel.
Jó étvágyat!

Lettner Annamária dietetikus





Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák















Kapcsolatok