Ajánlott videóKörkép -1- (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9953066 alkalommal 6752036 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Középpontban a kisbabák


Babamasszázs, baba-mama klub, iskolai egészségnapok, az anyatejes táplálás napja – a rendszeres felvilágosítás és a családlátogatások mellett számos programot kínálnak a kisgyerekes szülőknek az újpesti védőnők.A kötődés erősítése és az anya-gyerek kapcsolat elmélyítése miatt is hasznos a babamasszázs, bár pontosabb lenne szülő-gyerek kapcsolatról beszélni, hiszen nem csak anyukák, hanem apukák is végezhetik a gyakorlatokat – mondja Zolnai Mariann védőnő. Hozzáteszi: a masszírozás, amellett, hogy jó érzés a kisbabáknak, elősegíti a megfelelő érzékszervi és mozgásfejlődést, valamint az immunrendszert is erősíti.

Nagy érdeklődés kíséri a rendszeres baba-mama klubokat is. A Hargitai utcai védőnői szolgálat két-három heti gyakorisággal, péntek délelőttönként szervez találkozót a Megyeri Klubban. Együttműködnek a Káposztási Családok Egyesületével is, amelynek szintén működik baba-mama klubja. A védőnők minden alkalommal meghívnak egy előadót, legutóbb pszichológussal beszélgettek a testvérféltékenységről és logopédussal a beszédfejlődésről. Március 17-én konduktor érkezik hozzájuk, aki a mozgásfejlődésről tart előadást.
Nem először látogat el a klubba dr. Csomai Zita. Az orvos-természetgyógyász április 7-én a baba elsősegélyről és a balesetek megelőzéséről, április 21-én meghívott vendégével, Füzesséry Anikóval a meseterápiáról beszél majd. A természetes gyógyászat lesz a téma május 12-én a nyaralási szezonra készülődés jegyében, május 16-án pedig a bölcsődei életről és a beszoktatásról kapnak tájékoztatást a szülők a Homoktövis Bölcsőde munkatársaitól. A június 9-i foglalkozás a napozás és a hőség veszélyeiről szól, mottója „Szeressük, de okosan a Napot!”

A védőnői hálózat legfontosabb rendezvényét az anyatej világnaphoz kapcsolódóan tartják augusztus 25-én, az Újpesti Városnapok keretében. Ezen a napon a Galopp utcai szolgálat védőnői vérnyomásméréssel, BMI-számolással és tanácsadással is várják majd az érdeklődőket az Újpesti Karinthy Frigyes Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskolában és Művelődési Központban.
Az anyatejes táplálás és a táplálkozás a leggyakoribb téma, amivel felkeresik a szülők a védőnőket – mondja Zolnai Mariann. A tanácsadás során szóba kerül a hozzátáplálás, azok a főzelékek és gyümölcsök, amelyeket a kicsiknek lehet adni, a mozgásfejlődés és a fogzás éppúgy, mint a kötelező és választható védőoltások, valamint a balesetek megelőzése. Felmerülnek a nevelési kérdések is, amelyekkel kapcsolatban mindenekelőtt a következetességre érdemes felhívni a figyelmet.

Csernus János


Szombaton reggel 9-től 13 óráig Babavilág címmel bababörzét tart a Lóverseny téri Közösségi Házban az Újpesti Kulturális Központ. A rendezvényre kismamák és anyukák jelentkezhetnek. A vásár mellett babaklub-játszóházzal és pelenkázási lehetőséggel várják az érdeklődőket.

Minden évben augusztus 1-jén tartják az anyatejes táplálás világnapját. Az Egészségügyi Világszervezet és az UNICEF a csecsemők egészséges táplálása érdekében indította el átfogó programját 1992-ben.

Újpesten a Hargita utcában, az Erdősor utcában, a Pozsonyi úton és a Galopp utcában is tartanak babamasszázs-foglalkozásokat, amelyeken a szülők öt egymást követő alkalommal, a védőnők segítségével tanulhatják meg a mozdulatokat. A gyakorlati oktatás szervezett csoportokban történik, és térítésmentesen vehető igénybe előre egyeztetett, meghatározott időpontokban.Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye