Ajánlott videóNői szakasz (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9953058 alkalommal 6752029 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Tudatos fogyasztókat nevelnek


Budapesten elsőként az Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola nyerte el a Fogyasztói Tudatosságra Nevelő Iskola címet a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól. Az elismerést Keszthelyi Nikoletta, a fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár adta át.A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az idei tanév kezdetekor írta ki a Fogyasztói Tudatosságra Nevelő Iskola pályázatot, hogy elismerje azoknak az intézményeknek a munkáját, amelyek valamilyen módon szerepeltetik a fogyasztóvédelmet az oktatásban, annak ellenére, hogy ilyen tantárgy nincsen – mondta el lapunknak Keszthelyi Nikoletta helyettes államtitkár. Nem csak általános iskolák, hanem középiskolák jelentkezését is várják, ha foglalkoznak a tudatos fogyasztással, akár osztályfőnöki órák keretében, akár más, interaktív módon, például szakkörökön vagy gyakorlati foglalkozásokon.

A pályázati kiírásban hét szempontrendszert határoztak meg, köztük a fenntartható fogyasztást, a pénzügyi tudatosságot, a digitális ismeretekre nevelést, a környezetvédelmet, az egészséges életmódot és a sportot. Ezek közül legalább három területen kell vállalásokat tenniük a pályázó iskoláknak. A helyettes államtitkár kiemelte: a fővárosban elsőként kapta meg az elismerést az Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola, amely kiemelkedő pályázatot nyújtott be.

Keszthelyi Nikoletta meghívta az újpesti iskola diákjait és tanárait a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium műszaki és vegyipari laboratóriumába, ahol a termékek megbízhatóságát ellenőrzik a fogyasztóvédelmi szakemberek. Az Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola igazgatója, Miskolczi Erzsébet nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy elnyerték a Fogyasztói Tudatosságra Nevelő Iskola címet, hiszen szakmai díjról van szó, amellyel az intézményben végzett munkájukat ismerték el.

Csernus JánosKiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye