Ajánlott videóKörkép -4- (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9951432 alkalommal 6750663 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

„Fontos beszélni a közös ügyeinkről”


Az óév történései, az új év tervei, közös ügyek a virtuális térben, lila-fehér konfliktus és lila-fehér siker, fűnyírás és építkezés, sportcsarnok és vásárcsarnok. Új évi beszélgetés Wintermantel Zsolttal.Címkék:
Wintermantel Zsolt
2016-ban sem csökkent az online jelenléte. Szilveszter környékén is elég keményen nyilatkozott az egyik közösségi oldalon a tűzijátékok, petárdák használatáról.
Igen, bár lehet, hogy nem sok sikerrel. De ha csak három ember emiatt nem lőtte fel a tűzijátékait, akkor már megérte. És talán a kutyások is kicsit jobban figyeltek kedvenceikre. Nyíltan kell beszélnünk a problémáinkról, még akkor is, ha ez nem könnyű, és általában úgyis mindenki a másikat hibáztatja. Lehet, hogy így is csak lassan változnak a dolgok, de legalább nem söpörjük a problémákat a szőnyeg alá. Igyekszem minél többet posztolni, jöjjenek csak a kommentek, mert fontos beszélni a közös ügyeinkről.

Persze, de azért ez egy virtuális köztér, ahol bárki kendőzetlenül, sőt akár arc nélkül mondhatja el a véleményét a polgármesternek. Vagyis, adott esetben, ez önnek egyenes út lehet a pofonért.
Vállalom. Egy városvezető, egy politikus, aki időről-időre a szavazók bizalmát kéri, nem zárkózhat el a választóktól. Sem az utcán, sem a közösségi portálokon.

Blogjában írta, hogy a piacon vásárolt a karácsonyi menühöz, és közben azon morfondírozott, hogy abban az épületben utoljára tette ezt.

Igen, hisz terveink szerint a következő karácsonykor már az új piac üzemel majd. Pályázati rendszerben lehet jelentkezni az üzlethelyiségekre, amit a mostani árusok bizonyára tudnak már, de itt is felhívom mindenki figyelmét arra, hogy aki szeretne az újpesti piac nívóját megütő termékeket árulni az új vásárcsarnok élelmiszerpiacán, keresse a regisztrációs lehetőségeket.

Mik voltak az elmúlt év legfontosabb előrelépései?

Sok az előrelépés, rengeteg folyó ügyünk van, amiben jól haladunk, és vannak olyan ügyek is, amiket eredménnyel megvalósítottunk már. Például az Ugró Gyula park felújítása, amelynek egy része már befejeződött, és jelenleg is zajlanak a felújítás második ütemének munkálatai. Aztán a Semsey parkban is van már egy befejezett rész, de a futókör és nagy park is hamarosan átadásra kerül. A szakemberek szerint még kétszer le kell nyírni a füvet ahhoz, hogy használható legyen, úgyhogy már csak egy pici türelmet kérünk, és amint itt a tavasz, és el lehet végezni ezeket a munkálatokat, átadjuk a nagyközönségnek. A teljesen új Kunhalom utcai rendelő majdhogynem százszázalékosan kész van, még némi belső munkálatokat kell elvégezni, de hamarosan egy igazi huszonegyedik századi, zöldenergiát hasznosító rendelőben fogadhatják betegeiket az orvosok. És nyilván a legnagyobb épülő projekt a város életében az új piac és vásárcsarnok, és az épülethez tartozó kulturális- és rendezvényközpont.

Biztos volt 2016-ban negatívum is. Tud ilyet említeni?
Inkább szívfájdalmakat említenék. Azt gondolom, hogy az Országgyűlés döntése, miszerint az iskoláink üzemeltetését át kellett adni az állami iskolafenntartónak, bizonyos logika mentén ugyan érthető, de nagy szívfájdalom számunkra. Ugyan szerintem – és ezt mondtam az iskolaigazgatóknak is – csak rajtunk múlik, hogy a jövőben miként működnek együtt az iskolák a várossal és viszont, de azért ez az elszakadás számunkra negatívum. Ilyen még az UTE és az Újpest FC közötti, hát, ha finoman akarok fogalmazni, akkor nem kellő együttműködés. Nem tudom elképzelni Újpestet azonos gyökerű, egyaránt lila-fehér, de rivalizáló klubokkal. Konstruktív kapcsolat kellene az ÚFC profi labdarúgócsapata és az UTE utánpótlása között. Ezzel szemben mára odáig jutottunk, hogy a két, egymástól tizenöt méterre lévő irodából levelezgetnek egymással a felek. Minden tőlem telhetőt igyekszem elkövetni, hogy egyengessem ezt a kapcsolatot, tárgyalóasztalhoz ültessem a feleket, ami most elég kilátástalannak tűnik, de nagyon bízom benne, hogy idén ez végre sikerülni fog.

2016 az olimpia éve volt, és a város díszpolgári címekkel, Újpestért díjakkal jutalmazta az UTE olimpikonjait, ezzel is deklarálva, hogy Újpestnek fontos a sport.
Amennyire fontos számomra, hogy az UTE profi sportolói jó eredményeket érjenek el, olyannyira fontos az is, hogy Újpesten minél több kisgyermek kezdjen el sportolni. Komoly infrastrukturális fejlesztési terveink vannak az UTE-val, ennek első ütemeként idén megkezdődik egy multifunkcionális sportcsarnok építése. Ilyen létesítmény jelenleg nincs Újpesten, de most eltöröljük ezt a hiátust.

Ha egy év múlva összegzi a 2017-es évet, mit szeretne leginkább kiemelni?
Az új vásárcsarnok, kulturális- és rendezvényközpont zökkenőmentes felépülését és beindulását. A rendszerváltás után minden egyes ciklusban fejlődött a város, sőt még a tanácsi időkben is valamelyest, de ekkora volumenű önkormányzati beruházás eddig még nem volt. Úgyhogy bízom benne, hogy jövő ilyenkor erről a sikerről tudok majd beszámolni. Juhász MátyásKiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye